Van Vleuten ziet Dygert als grote favoriet voor tijdrit op de Olympische Spelen Vrouwen

Van Vleuten ziet Dygert als grote favoriet voor tijdrit op de Olympische Spelen

Door Arnout Tamerus 22 oktober 2019 | 18:44


Annemiek van Vleuten behoort al enige tijd tot de beste wielrensters ter wereld. Tijdens de WK in Yorkshire onderstreepte ze dat door met een indrukwekkende solo van meer dan honderd kilometer wereldkampioen te worden. Op de tijdrit werd ze echter afgetroefd door Chloe Dygert-Owen en voor Van Vleuten is zij nu de favoriet voor de tijdrit op de Olympische Spelen van Tokio.

Van Vleuten kroonde zich tot wereldkampioen tijdrijden in 2018 en 2017, maar werd in 2019 voorbij gestreefd door Dygert met een verschil van bijna twee minuten. Ze moest ook Anna van der Breggen voor zich dulden en werd daarmee derde op de jongste WK. Tegenover VeloNews is Van Vleuten dan ook stellig over wie de favoriet is voor de komende Olympische Spelen: 'Ze (Dygert, red.) liet zo'n groot verschil zien, zo'n grote overwinning. Het toonde aan hoe goed zij op de tijdrit is. Ze zal meer druk hebben, maar ik denk dat ze dat aankan. Zij is de favoriet.'

Voor velen was de winst van Dygert in Yorkshire een verrassing, maar niet voor Van Vleuten: 'Voor de race dacht de Nederlandse media dat ik zou winnen, maar ik zei al: Er is een vrouw die in Bergen (WK 2017, red.) al vierde werd toen ze pas 20 was. Op de WK baan in Apeldoorn reed ik tegen haar en toen zette ze mij op een ronde.' (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!

Meer nieuws