Van Vleuten stapt uit 'comfort zone' en gaat via Colombia voor goud en WK Vrouwen

Van Vleuten stapt uit 'comfort zone' en gaat via Colombia voor goud en WK

Door Bram van der Ploeg 23 oktober 2019 | 16:09


Annemiek van Vleuten is voornemens om in 2020 het hele jaar om de prijzen te rijden. In gesprek met Cyclingnews vertelt ze dat ze al in het voorjaar top wil zijn, alvorens ze ook de Olympische Spelen in de zomer en het WK in het najaar als doelen heeft.

Van Vleuten start eind dit jaar met een trainingskamp in Colombia, op aanraden van collega-renster Diana Peñuela en ploegmaat Esteban Chaves. 'Je kunt altijd naar Calpe gaan. Veel renners houden ervan om naar dezelfde plaatsen te gaan, omdat ze dan weten wat ze kunnen verwachten. Ik stap graag uit mijn comfort zone.'

In Colombia wil ze de basis leggen voor wederom een geweldig jaar. Na de Giro Rosa en de regenboogtrui in 2019 weet ze al waar ze in 2020 wil gaan voor de winst: De Ronde van Vlaanderen, de Ardense klassiekers, de Olympische Spelen in Tokio en het WK in Zwitserland. 'De Olympische Spelen zijn een mooi doel. Je moet mensen er warm voor maken, heb ik gemerkt. In het wielrennen is er meer dan de Olympische Spelen. Er zijn ook te veel mooie races tijdens het jaar om te zeggen dat ik mij alleen focus op Tokio. Dat is niet de beste aanpak.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!

Meer nieuws