Quintana en Bouhanni krijgen bij Arkea gezelschap van vrouwelijke renners Vrouwenwielrennen

Quintana en Bouhanni krijgen bij Arkea gezelschap van vrouwelijke renners

Door Gerrit van Loon 22 november 2019 | 18:25


Arkéa Pro Cycling Team heeft nu ook officieel een vrouwenploeg. Dat maakte de ploeg bekend via een persbericht. De nieuwe vrouwelijke UCI-ploeg heeft tien rensters en staat onder de hoede van oud-renster Gabrielle Rimasson.

Voor de mannenploeg van Arkea-Samsic werden al Nairo Quintana en Nacer Bouhanni vastgelegd. Teammanager Emmanuel Hubert kondigde in september de oprichting van een vrouwentak aan waarin rensters uit het US Vern team zouden gaan rijden. Hubert steunde voorheen dat team van Lucie Jounier, Amadine Fouquenet, Coralie Houdin en Sandra Levenez.

Die vier rijden voortaan onder de naam Arkéa Pro Cycling Team. Samen met zes andere rensters. In het persbericht spreekt Hubert over een sportieve en financiële investering voor de lange termijn. En over een jonge talentvolle, ambitieuze groep. ‘De ambitie is hetzelfde als bij de mannen: naar het hoogste niveau toe, geweldige wedstrijden rijden en winnen en tegelijkertijd onze waarden en aanvallende koersgedachte in ere houden.’ (foto: Sirotti).

Vrouwenteam Arkéa Pro Cycling (op alfabetische volgorde):
Pauline Allin
Lea Curinier
Fatima Zahra El Hayani
Amandine Fouquenet
Coralie Houdin
Lucie Journier
Thyphaine Laurance
Sandra Levenez
Anais Morichon
Gladys Verhulst


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws