Ferrand-Prévot: 'Zelfs als ik mijn ribben had gebroken, dan had ik het geprobeerd' Vrouwenwielrennen

Ferrand-Prévot: 'Zelfs als ik mijn ribben had gebroken, dan had ik het geprobeerd'

Door Bram van der Ploeg 01 februari 2018 | 09:26


Pauline Ferrand-Prévot voelt geen druk richting het WK veldrijden in Valkenburg. Eén van de favorieten voor de zege ging afgelopen weekend hard onderuit in Hoogerheide en gaat er daardoor met open vizier in.

'Zelfs als ik mijn ribben had gebroken, dan had ik het geprobeerd om zaterdag te rijden', stelt Ferrand Prévot in gesprek met Cyclingnews. Uiteindelijk brak de Française niets, maar ze heeft wel last van haar ribben. Jolanda Neff, met wie Ferrand-Prévot tegen de grond ging, moet wel toekijken met onder meer een gebroken sleutelbeen.

Nu ze zich kan focussen op het WK, doet ze dat zonder verwachtingen. 'Ik heb niets te verliezen. Ik heb de regenboogtrui niet om te verdedigen en ik heb vooralsnog een goed seizoen gehad. Ik ga mijn best doen en proberen geen fouten te maken. Ik ben in vorm, heb de best mogelijke support om mij heen en op die manier wil ik het maximale eruit halen.'

En dan te bedenken dat Ferrand-Prévot voor het veldritseizoen helemaal geen WK-ambities had. 'Ik startte het seizoen met de focus op de nationale kampioenschappen in januari en met het idee dat veldrijden een goede basis vormt voor mijn doelen bij het mountainbiken en wegwielrennen. Toen ik het Frans kampioenschap won, wist ik dat ik in vorm was en raakte ik bij het zien van het WK-parcours gemotiveerd. Het is een heuvelachtige en technische ronde. Het wordt leuk en onvoorspelbaar, er zijn wel tien vrouwen die kunnen winnen.' (foto: Instagram)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws