Passo Gavia opgenomen in parcours Giro Rosa 2019, Van Vleuten tevreden Vrouwenwielrennen

Passo Gavia opgenomen in parcours Giro Rosa 2019, Van Vleuten tevreden

Door Ward Hilhorst 24 november 2018 | 12:18


Niet alleen de Giro voor mannen, maar ook de Giro Rosa gaat over de Gaviapas. Dat meldt TuttobiciwebDe 2600 meter hoge pas, gelegen in Lombardije, wordt voor het eerst opgenomen in het parcours voor de vrouwen en zal de aankomst van een etappe zijn.

Op Twitter laat Annemiek van Vleuten weten blij te zijn met de keuze voor de Gavia. Zij won de Giro Rosa in 2018 voor het eerst in haar carrière. Dit deed ze op overtuigende wijze, door drie van de tien verreden etappes op haar naam te schrijven. Mede daardoor hoort zij volgend jaar bij de topfavorieten voor deze etappe en de ronde in het algemeen.

Bij de mannen wordt er niet op de berg gefinisht. Dit is overigens nog nooit het geval geweest, in de negen voorgaande keren dat de Gavia bedwongen werd in de Giro. De pas heeft sinds 1988 een grote naam, toen er met extreme weersomstandigheden werd gereden. Koploper raakte toen vermist in de afdaling en bleek later, net als een derde van het deelnemersveld, opgegeven te hebben. (Foto: Mitchelton-Scott)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws