[Update] Drama Ferrand-Prevot houdt aan met aankondiging nieuwe operatie Vrouwenwielrennen

[Update] Drama Ferrand-Prevot houdt aan met aankondiging nieuwe operatie

Door Bram van der Ploeg 08 januari 2020 | 09:06


(November 2018) Pauline Ferrand-Prevot is druk op zoek naar oplossingen voor haar fysieke problemen, die haar mogelijk het hele veldritseizoen kosten. De Franse oud-wereldkampioene heeft problemen met de bloedcirculatie in haar been.

Het is volgens VeloNews 'een mysterieuze aandoening', waar het kamp van Ferrand-Prevot lang de vinger maar niet achter kreeg. De 26-jarige renster kampt al vier jaar met de problemen, die haar bij een inspanning van meer dan zeventig procent het gevoel van een 'dood been' opleveren. Desondanks won ze nog voldoende wedstrijden in allerlei disciplines de afgelopen seizoenen.

Tijdens een recent trainingskamp in Zuid-Afrika bleef de pijn ook toen ze in rust was, waarna ze meerdere scans onderging. Daaruit bleek na vier jaar zoeken dat de bloeddruk in haar linkerbeen niet goed is. Het bloed stroomt niet snel genoeg. In december bezoekt ze een specialist, alvorens duidelijk wordt of ze dit veldrit-seizoen nog in actie komt. 

Update - 13 december 2018 (09.05 uur): Geen veldritseizoen Ferrand-Prevot

Pauline Ferrand-Prevot kwam dit veldritseizoen al niet in actie vanwege fysieke problemen en zal dat ook niet meer doen. Verdere onderzoeken hebben uitgewezen dat de Française kampt met een beknelde liesslagader. Dat heeft ze bekendgemaakt via Facebook. Ferrand-Prevot moet daarom geopereerd worden en is minimaal vier maanden uit de roulatie. Het betekent dat ze niet meer in het veld in actie zal komen en haar seizoen weer moet oppakken op de weg.

Update II - 18 januari 2019 (09.58 uur): Ferrand-Prevot binnenkort onder het mes

Pauline Ferrand-Prevot wordt binnenkort geopereerd voor haar iliacale endofibrose, oftewel de problemen met haar liesslagader, aldus L'Equipe. Dinsdag gaat de veldrijdster in Parijs onder het mes. Na de operatie moet ze anderhalve maand rust houden, alvorens ze weer mag trainen. Er is nog geen datum vastgesteld voor haar rentree.

Update III - 23 januari 2019 (09.15 uur): Operatie Ferrand-Prevot geslaagd

De operatie van Pauline Ferrand-Prevot lijkt geslaagd. Op social media post ze een foto van vlak na haar ingreep, met als bijschrift 'all good'. Wel voelt ze zich totaal gesloopt, zo laat ze nog op Instagram weten. We houden haar herstel goed in de gaten, want hoelang het duurt voor ze terug is, is nog onbekend.

Update IV - 11 april 2019 (20.18 uur): Ferrand-Prevot mag weer fietsen

Aan de lange lijdensweg van Pauline Ferrand-Prevot lijkt eindelijk een einde te komen. De Française mag zichzelf weer volledig belasten tijdens de trainingen, zo meldt Cycling Weekly. 'Het waren negen lange weken om op dit punt te komen, maar ik ben blij dat ik dit nieuws nu heb ontvangen. Het was niet makkelijk om niet te mogen fietsen, maar het was niet zo slecht als verwacht.'

'Ik ben rustig begonnen met twee dagen trainen en daarna één dag rust. Ik reed eerste maar dertig minuten en ben rustig gaan opbouwen richting drie uur. Ik heb veel spierkracht verloren, dus moest ik langer herstellen tussen trainingen door. Nu voel ik me veel beter en kan ik zolang trainen als dat ik wil, zo hard als dat ik wil.' (foto: social media Ferrand-Prevot)

Update V - 8 januari 2020 (09.01 uur): Ferrand-Prevot wéér onder het mes

We dachten dit update-bericht in april van 2019 te hebben beëindigd, maar er lijkt maar geen einde te komen aan de lijdensweg van Pauline Ferrand-Prevot. De Francaise werkte de afgelopen maanden hard aan haar herstel na een operatie in januari van 2019 aan de liesslagader. Ze leek helemaal terug toen ze in de zomer wereldkampioen mountainbiken werd, maar ze moet vrijdag opnieuw onder het mes.

Op Instagram legt ze uit: 'Sinds ik ben begonnen met veldrijden, voelde mijn linkerbeen raar aan. Ik heb een scan gemaakt en de doktoren hebben een nieuwe beknelling in de liesslagader gevonden. Het is hetzelfde been als vorig jaar, maar niet hetzelfde gebied. De kwestie is minder ernstig dan de vorige, maar ik moet vrijdag geopereerd worden.' Ze verwacht over zes weken weer te fietsen. (foto: Proshots)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws