Van Vleuten vliegt naar overwinning in Strade Bianche met prachtige solo Vrouwenwielrennen

Van Vleuten vliegt naar overwinning in Strade Bianche met prachtige solo

Door Marijn van den Berge 09 maart 2019 | 13:02


Annemiek van Vleuten heeft Strade Bianche bij de vrouwen gewonnen. De Nederlandse van Mitchelton-Scott versnelde op één van de laatste heuvels en werd niet meer teruggepakt. Na een solo van twaalf kilometer kwam ze juichend over de meet.

Gedurende de hele koers kwam er niet echt een kopgroep weg. Eerst was er een vlucht van vier rensters, die het probeerden, maar werden al redelijk snel teruggepakt. Lucinda Brand en Marianne Vos probeerden weg te komen op 65 kilometer van het einde, maar zonder succes. 46 kilometer voor de streep probeerden Jup van den Bos, Riejanne Markus, Ellen van Dijk, Anouska Koster en Pauliena Rooijakkers het in een groep van twaalf, maar ook die groep werd teruggepakt.

Terwijl er steeds meer rensters moesten passen in de start van het peloton, probeerde Brand het nog een keer, met vijf andere vluchters. Het peloton bleef echter gas geven en bleef de avonturiers structureel terughalen. De regen aan aanvallen stopte niet, terwijl het groepje vooraan steeds meer uitdunde.

In de absolute finale bleven elf rensters over, waaronder vijf Nederlandse rensters: Anna van der Breggen, Chantal Blaak, Marianne Vos, Annemiek van Vleuten en Janneke Ensing. Blaak trok door met 13 kilometer te gaan en werd teruggehaald door Van Vleuten. De renster van Mitchelton-Scott trok meteen door op de steile, laatste gravelstrook. Niemand kon volgen en met twaalf kilometer te gaan begon ze aan een solo.

Daarachter klitte het uit elkaar geslagen groepje samen en was het aan Boels-Dolmans, met Blaak en Van der Breggen, om het kopwerk te doen. Van Vleuten ging echter veel te hard en liep meer en meer uit. Daarbij stopte ook de samenwerking en werd er gedemarreerd in een poging de andere ereplaatsen te grijpen. Terwijl Van Vleuten juichte voor haar eerste seizoenszege werd daarachter aangevallen en gesprint. Annika Langvad bleek de sterkste. De overige Nederlandse vrouwen wisten niet te strijden voor de ereplaatsen.

Uitslag Strade Bianche vrouwen

1. Annemiek van Vleuten
2. Annika Langvad +0.37
3. Katarzyna Niewuadoma +0.40
4. Marta Bastianelli +0.44
5. Uttrup Cecile Ludwig +0.44
6. Ashleigh Moolman-Pasio +0.51
7. Marianne Vos +0.52
8. Janneke Ensing +0.54 
9. Anna van der Breggen +1.28
10. Chantal Blaak +1.50


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws