Zonneveld adviseert vrouwen: 'Niet afhankelijk zijn van ouderwetse Fransen' Vrouwenwielrennen

Zonneveld adviseert vrouwen: 'Niet afhankelijk zijn van ouderwetse Fransen'

Door Jasper den Boon 26 april 2019 | 08:31


Thijs Zonneveld heeft in zijn column in het AD hard uitgehaald naar de ASO. De Franse organisatie doet volgens Zonneveld te weinig voor het vrouwenwielrennen. Zo waren er geen livebeelden bij de Waalse Pijl en zondag ook niet van Luik-Bastenaken-Luik.

'Het past perfect in het patroon dat de ASO geen live beeldregistratie voor de Waalse Pijl organiseerde. Komende zondag zal die er ook niet zijn bij Luik-Bastenaken-Luik voor vrouwen. Ze laten er nog maar eens mee zien dat ze merde hebben aan het vrouwenwielrennen. En aan de regels; WorldTour-wedstrijden zijn verplicht om voor live beelden te zorgen.'

Zonneveld denkt dat het beter is voor het vrouwenwielrennen als ze hun eigen wedstrijden bouwen. 'Het zou zomaar kunnen dat de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik voor vrouwen volgend jaar niet meer tot de WorldTour behoren. Jammer, maar uiteindelijk mis je er niks aan. Je kunt beter bouwen aan nieuwe, veelbelovende wedstrijden dan afhankelijk zijn van een stelletje ouderwetse, gierige Fransen. De tijd haalt ze vanzelf wel in.' (Foto: In de Leiderstrui / Jasper den Boon)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws