Wiebes na briljant jaar: 'Meedoen om zege in Ronde van Vlaanderen het streven' Vrouwenwielrennen

Wiebes na briljant jaar: 'Meedoen om zege in Ronde van Vlaanderen het streven'

Door Bram van der Ploeg 20 november 2019 | 11:19


Lorena Wiebes kende in 2019 haar definitieve doorbraak in het wielrennen. De 20-jarige Nederlandse won maar liefst vijftien keer en is om die reden genomineerd voor de award Talent van het Jaar tijdens het Wielerenner van het Jaar Gala in Den Bosch.

Wiebes hoort woensdagavond of ze heeft gewonnen, maar blikt in De Telegraaf alvast terug op haar geweldige seizoen. 'Dat dit seizoen zo goed zou verlopen had ik niet verwacht, zeker niet na een moeizame start. Ik viel meteen in mijn eerste twee koersen, Omloop Het Nieuwsblad en Hageland. Gelukkig pakte ik daarna de draad redelijk snel weer op en won ik Nokere Koerse. Vanaf dat moment liep het seizoen lekker. 2019 kun je zeker het jaar van mijn doorbraak noemen.'

Wiebes won na Nokere Koerse onder meer nog het NK op de weg, het de European Games en ritten in de ASDA Tour de Yorkshire en Boels Ladies Tour. 'Die overwinning tijdens het NK was bijzonder, omdat ik die met de twaalf meiden van mijn ploeg Parkhotel Valkenburg heb behaald. Tijdens een NK is de concurrentie veel groter dan in veel andere wedstrijden en je mag die rood-wit-blauwe trui daarna heel het jaar dragen', zo kiest ze haar favoriete zege. In de toekomst hoopt ze ook in de heuvels toe te slaan. 'Dat moet gedoseerd gaan. Je moet een tussenweg zien te vinden, zodat je niet te veel aan explosiviteit verliest. Over een paar jaar meedoen om de zege in de Ronde van Vlaanderen is wel een streven.' (foto: Proshots)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws