[Update] De Vuyst met advocaat Betsema op zoek naar onschuld na B-staal Vrouwenwielrennen

[Update] De Vuyst met advocaat Betsema op zoek naar onschuld na B-staal

Door Bram van der Ploeg 22 januari 2020 | 09:24


(26 november 2019) Het leven van Sofie De Vuyst staat plots op zijn kop. De 32-jarige Belgische beleefde tot dusverre een geweldige winter na haar transfer van Parkhotel Valkenburg naar Mitchelton-Scott én haar award voor Flandrienne van het Jaar, maar een positieve dopingtest brengt mogelijk overal verandering in.

Bij een controle buiten competitie is De Vuyst positief getest op exogene steroïden. Ze is naar normaal gebruik meteen geschorst door haar huidige ploeg Parkhotel Valkenburg. Zelf is ze er ontzettend van geschrokken. 'Tot mijn grote verbijstering kreeg ik gisteren (maandag, red.) het bericht dat ik tijdens een controle buiten competitie op 18 september positief heb getest op exogene steroïden', zo schrijft ze op haar Facebookpagina.

'Bij mij heeft ethisch en verantwoord "proper" sporten altijd op de eerste plaats gestaan. Ik tast dan ook volledig in het duister hoe dit is kunnen gebeuren. Ik ben er helemaal kapot van, de ergst mogelijke nachtmerrie is me overkomen', vervolgt ze. 'Ik schreeuw dan ook mijn onschuld uit, al besef ik dat ik op veel ongeloof zal stoten. Ik zal er alles aan trachten te doen om mijn onschuld aan te tonen en mijn naam te zuiveren. De wielersport is een prachtige sport, dit bericht doet het imago van de sport helaas geen goed. Ook dat maakt me heel triest.' 

Update - 29 november 2019 (17.18 uur): De Vuyst geeft niet op en vraagt contra-expertise aan

Samen met partner Bart de Clercq heeft Sofie de Vuyst aan persbureau Belga laten weten een analyse van het B-staal aan te vragen. 'We hebben de beslissing genomen om het B-staal te laten controleren. De kans is klein dat er iets anders uit de bus komt, dus we verwachten er niet veel van. Maar we willen alle middelen aanwenden om de onschuld van Sofie te bewijzen', aldus ex-wielrenner De Clercq.

Update II - 22 januari 2020 (09.20 uur): B-staal De Vuyst ook positief

Sofie De Vuyst moet aan de bak als ze haar onschuld wil bewijzen. De Belgische is ook positief getest op haar B-staal, meldt Het Laatste Nieuws. Het was de uitslag waar haar nieuwe ploeg Mitchelton-Scott op wachtte. Net als Denise Betsema gaat het om een positieve plas voor steroïden. De advocaat van Betsema - Johnny Maesschalck, die met succes haar onschuld aantoonde - gaat ook de belangen van De Vuyst verdedigen. (foto: Instagram De Vuyst)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws