Ploeg Vos redt politieagente Bertizzolo na contractdrama bij Movistar Vrouwenwielrennen

Ploeg Vos redt politieagente Bertizzolo na contractdrama bij Movistar

Door Jannick van der Hooft 16 december 2019 | 16:26


Sofia Bertizzolo heeft op het laatste moment toch nog een ploeg voor 2020 weten te vinden. Na een contractueel fiasco bij Movistar heeft de Italiaanse een plaatsje verworven binnen de selectie van CCC-Liv, waar ook Marianne Vos voor uitkomt.

Op de website van de ploeg vertelt ze maar wat blij te zijn met haar overstap: 'Het is een ervaren team met een sterke organisatie. In de loop van de jaren hebben ze een heleboel kampioenen voortgebracht, ik hoop hier ook een extra stapje in mijn carrière te kunnen zetten.' De Italiaanse kijkt uit naar de samenwerking met Vos en Ashleigh Moolman-Pasio: 'Ik wil erg graag dingen van ze leren.'

Eerder leek het erop dat Bertizzolo voor Movistar zou gaan uitkomen. Het Spaanse team had haar voor twee jaar gecontracteerd, maar een wet in het land van haar ploeg weerhield dat. Die wet verbood het vrouwen om onder contract te staan bij twee partijen. Aangezien Bertizzolo ook nog in dienst was van de Italiaanse politie kon ze zodoende niet in actie komen voor Movistar.


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws