Van Vleuten boezemt concurrentie angst in: 'Plafond nog niet bereikt' Vrouwenwielrennen

Van Vleuten boezemt concurrentie angst in: 'Plafond nog niet bereikt'

Door Jannick van der Hooft 31 december 2019 | 10:00


Annemiek van Vleuten beleefde een topjaar op de fiets met als ultieme bekroning de regenboogtrui in Yorkshire. In een openhartig interview met het Algemeen Dagblad praat de wereldkampioene over haar seizoen en doet daarin een onthulling waar haar concurrenten niet al te blij mee zullen zijn.

Terugkijkend op de magistrale solo op het wereldkampioenschap vertelt ze dat ze denkt nóg wat beter te kunnen worden: 'Mijn beste vijfminutenwaarde heb ik op Lofthouse gereden. Dat ik op mijn 36e mijn hoogste niveau heb gehaald over vijf minuten is wel heel tof. Blijkbaar heb ik mijn plafond nog niet bereikt.' Om steeds weer iets dichter bij dat plafond te komen, gaat Van Vleuten daarom ook dit jaar weer mee met haar mannelijke collega's van Mitchelton-Scott op trainingskamp. Dat zou haar het afgelopen seizoen nét dat beetje voordeel hebben kunnen geven tijdens de wedstrijden. 

Van Vleuten: 'Je hoeft niet 100 procent machine te zijn'

Toch heeft de Nederlandse ook nog een ander geheim: 'Ik doe wel extreme trainingen, maar ik houd de balans om de lol erin te houden.' Zo eet ze naar eigen zeggen 'gewoon' ijsjes, neemt ze wel eens een feestje mee en gaat ze in de wintermaanden laat naar bed: 'Je hoeft niet 100 procent machine te zijn om wereldkampioen te worden.' (Foto: Sirotti)

 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws