[Update] Wiebes: 'Afspraken dat ik zo min mogelijk last heb van management' Vrouwenwielrennen

[Update] Wiebes: 'Afspraken dat ik zo min mogelijk last heb van management'

Door Bram van der Ploeg 09 januari 2020 | 10:34


(7 januari 2020) Het conflict tussen Lorena Wiebes en haar ploeg Parkhotel Valkenburg gaat een volgende fase in. De ploeg heeft namelijk een kort geding aangespannen tegen de renster, zo meldt persbureau ANP.

De zaak komt donderdag voor de rechter in Alkmaar te liggen. Het is het gevolg van een verharde contractstrijd tussen de twee partijen. Wiebes wordt door Parkhotel Valkenburg beticht van contractbreuk.

Wiebes kende een uiterst succesvol 2019 en kende daarom de interesse van veel grote wielerploegen. Zelf wilde ze die stap graag maken, maar haar ploeg wilde dat ze haar contract zou uitdienen. De brief die Wiebes naar het management had gestuurd, wordt door het team dan ook niet geaccepteerd.

Update - 8 januari 2020 (13.22 uur): Wiebes blijft toch bij Parkhotel Valkenburg

Lorena Wiebes en Parkhotel Valkenburg zijn er alsnog uitgekomen in hun al maanden durende strijd. Beide partijen zouden op donderdag in een kort geding tegenover elkaar staan in de rechtbank omdat Wiebes ondanks een doorlopend contract niet meer wil koersen voor de ploeg. De Limburger meldt woensdagmiddag dat men er toch is uitgekomen zonder rechter. Volgens hoofdsponsor Jos van de Mortel is er dinsdagavond een akkoord bereikt. 'Een akkoord dat niemand tot tevredenheid zal stellen. Maar opgelost is opgelost.'

Wiebes blijft voorlopig rijden voor Parkhotel Valkenburg, al gaat het hier volgens Van Mortel om 'een tijdelijk akkoord'. Wiebes had in 2020 dolgraag bij een andere ploeg gereden, en gaf zelfs al aan dat ze zelfs een half jaar zonder ploeg een beter alternatief vond. Nu een kort geding dreigde, werd er toch ingestemd met een andere uitkomst. 'Voorlopig rijdt ze voor ons, maar er kan een moment komen dat ze naar een andere ploeg gaat. Haar contract wordt opengebroken en wordt nu gewerkt aan een nieuwe vaststellingsovereenkomst.'

Update II - 9 januari 2020 (10.30 uur): Wiebes geen vrienden met management

Lorena Wiebes heeft in gesprek met RTV Utrecht aangegeven dat ze voorlopig blijft koersen voor Parkhotel Valkenburg, maar dat ze in principe niets te maken wil hebben met het management van de ploeg. Beide partijen mogen dan een akkoord hebben bereikt rond het doorlopende contract van de Nederlandse; Wiebes is niet van plan haar banden met de grote bazen te verbeteren. 'We hebben nu afspraken gemaakt dat ik zo min mogelijk last heb van het management om mij heen', zo zegt ze.

Wiebes was zelf niet bij het gesprek, waarin haar manager en Parkhotel Valkenburg nader tot elkaar kwamen. Ze noemt de uitkomst 'fijn'. 'Want we zaten allebei niet te wachten op een rechtszaak. Het is niet de meest ideale situatie, want ik had het liever anders gezien. Ik heb altijd gezegd dat ik niets tegen de meiden van Parkhotel Valkenburg heb. Mijn ambities en vooral mijn visie botste erg met het management van de Parkhotel-ploeg. We hebben nu wel bepaalde oplossingen gevonden, voor het eerste half jaar. Ik ga wel koersen, voor de andere meiden en voor mijn eigen ontwikkeling.' (foto: Proshots)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren


Meer nieuws