[Update] SD Worx nieuwe hoofdsponsor ploeg Van der Breggen en Blaak Vrouwenwielrennen

[Update] SD Worx nieuwe hoofdsponsor ploeg Van der Breggen en Blaak

Door Bram van der Ploeg 12 februari 2020 | 14:53


(11 februari 2020) De vrouwenploeg van Boels-Dolmans heeft een nieuwe geldschieter gevonden. Woensdag zal bekend worden wie de nieuwe sponsor is, weet dagblad De Limburger te melden. Ploegmanager Erwin Janssen spreekt van een ‘hele mooie’ toekomst.

De tijd begon ook wel te dringen voor de Limburgse wielerploeg. Vorig najaar lieten de twee grote scheldschieters Boels en Dolmans Landscaping weten te stoppen met sponsoren. Dat na tien jaar. Janssen is zelf eigenaar van Dolmans, waar Olympische kampioenen Anna van der Breggen en oud-wereldkampioen Chantal Blaak voor rijden.

Janssen is verheugd dat hij voor de Amstel Gold Race op 19 april duidelijkheid kan verschaffen. Renners kijken toch om zich heen als de zekerheid er niet voor honderd procent is. Ze zagen kansen bij Jumbo-Visma dat recent meldde een vrouwenploeg te willen op te richten. Richard Plugge hintte al op rensters van Boels-Dolmans.

Update - 12 februari 2020 (14.51 uur): SD Worx nieuwe sponsor

HR dienstverlener SD Worx is de nieuwe sponsor van de ploeg van Anna van der Breggen. Sponsoren Boels en Dolmans stoppen na dit seizoen met de sponsoring en de ploeg weet nu dus dat het verder kan. Er is een contract getekend dat ingaat in 2021 en in ieder geval loopt tot het einde van 2024. In 2020 zal SD Worx al als co-sponsor fungeren. De naam zal in 2021 SD Worx Cycling Team luiden. 

SD Worx-CEO Kobe Verdonck is trots op de deal. 'Deze samenwerking is een weldoordachte keuze: het vrouwenwielrennen krijgt steeds meer aandacht. Bovendien is wielrennen een uitermate toegankelijke en groene sport, dicht bij de mensen en internationaal geliefd bij een zeer breed publiek. De ploeg bestaat uit topsportsters van verschillende nationaliteiten. (...) We zijn ervan overtuigd dat deze sponsoring onze naamsbekendheid verder zal versterken bij onze twee doelgroepen: werkgevers en werknemers, internationaal.'

Ploegbaas Erwin Janssen geeft aan dat er bewust niet is gekozen voor een sponsor, waar al een mannenploeg aan hangt. Zo toonde bijvoorbeeld Jumbo-Visma interesse, maar daar is nooit mee gesproken. 'Wij vinden het belangrijk om een onafhankelijk vrouwenteam op het hoogste niveau te handhaven. Als een van de weinige topteams zijn wij niet verbonden aan een mannen WorldTour-formatie, waardoor onze aandacht volledig ligt bij het vrouwenteam. Wij denken met deze focus een voorsprong te hebben op andere ploegen.' (foto: Proshots).


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws