Van Vleuten maakt voorjaarsprogramma bekend: weinig koersen, veel pieken Vrouwenwielrennen

Van Vleuten maakt voorjaarsprogramma bekend: weinig koersen, veel pieken

Door Bram van der Ploeg 13 februari 2020 | 11:23


Annemiek van Vleuten waar ze in 2020 aan toe is in het voorjaar. De Nederlandse heeft haar wedstrijdprogramma in de klassiekers voor het nieuwe seizoen bekend gemaakt via de officiële kanalen van Mitchelton-Scott.

Van Vleuten start eind februari in de Omloop Het Nieuwsblad en gaat daarna haar titel verdedigen in de Strade Bianche. Vervolgens rijdt ze in het voorjaar nog Dwars door Vlaanderen, de Ronde van Vlaanderen, de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. 'Normaal ben ik een langzame starter in het voorjaar, maar ik verwacht nu klaar te zijn voor de Omloop. Alle wedstrijden die ik rijd, liggen mij. Ik race niet veel, maar de races die ik rijd, daar wil echt voor gaan.'

Na het voorjaar zien we de regenboogtrui van Van Vleuten normaal gesproken pas terug bij het NK in Emmen in juni, zo staat vermeld op haar officiële website. Bij het NK rijdt ze de tijdrit en de wegwedstrijd. Daarna gaat de focus op de Olympische Spelen in juli, waar ze ook in beide disciplines van start gaat. De tijdrit en de wegwedstrijd op het WK in september staan vooralsnog als laatste op de lijst. De Giro Rosa vinden we nog niet terug op de agenda. (foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws