Van Vleuten vindt vorm bij mannen: 'Er werd niet omgekeken bij sanitaire stop' Vrouwenwielrennen

Van Vleuten vindt vorm bij mannen: 'Er werd niet omgekeken bij sanitaire stop'

Door Bram van der Ploeg 28 februari 2020 | 13:35


Annemiek van Vleuten hoopt dat ze dit jaar meteen vanaf de eerste klassieker kan oogsten in het voorjaar. De Nederlandse wereldkampioene noemt zichzelf normaal gesproken 'een slow starter', maar daar heeft ze in de winter hard aan gewerkt.

Van Vleuten ging wederom mee op pad met de heren van Mitchelton-Scott en trainde hard in onder meer Colombia. Het moet zijn vruchten afwerpen in de Omloop Het Nieuwsblad. 'Eigenlijk komt de wedstrijd te vroeg. Ik ben een slow starter. Wat ik wel weet, is dat ik nu enorm fit ben voor de periode van het jaar. Nooit eerder kende ik een betere winter', vertelt ze in Het Nieuwsblad.

Van Vleuten: 'Op Schiphol bekruipt me die angst'

In Colombia vond ze een land waar ze nog niet eerder trainde. Ze heeft zich er perfect vermaakt. 'Al vond ik het best eng om naar Colombia af te reizen. Zou het wel veilig zijn, dat soort vragen. Dan sta ik op Schiphol en bekruipt me die angst. Bij Mitchelton-Scott maken ze er geen probleem van. Ze vertrouwen me, weten dat ik niet in vijf sloten tegelijk zal springen.'

Om die reden deed ook niemand raar toen Van Vleuten dit jaar voor het tweede jaar op rij met de mannen mee wilde op trainingskamp. 'Ze doen gewoon hun eigen ding, ze hebben me ook nooit speciaal behandeld. Ik zou het ook raar hebben gevonden, mochten ze zich aanpassen. Zelfs bij een sanitaire stop werd er niet speciaal naar mij omgekeken.' (foto: Strava Van Vleuten)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws