Van Vleuten rekent af met fietsproblemen en wint OHN: 'Wattagemeter zei genoeg' Vrouwenwielrennen

Van Vleuten rekent af met fietsproblemen en wint OHN: 'Wattagemeter zei genoeg'

Door Tom van der Salm 29 februari 2020 | 17:56


Ondanks kettingproblemen heeft Annemiek van Vleuten haar eerste koers van het jaar winnend afgesloten. Op de Muur van Geraardsbergen reed de wereldkampioene iedereen uit het wiel, om vervolgens solo de Omloop Het Nieuwsblad te winnen. 'Ik zag dat het goed zat op mijn wattagemeter.'

Van Vleuten was even daarvoor betrokken bij een valpartij, maar raakte zelf de grond niet. 'Ze reden in mijn achterwiel, waardoor mijn ketting vast kwam te zitten.' Daardoor werd ze op achtervolgen aangewezen, maar dit vond de Nederlandse niet erg. 'Door die achtervolging werd ik lekker warm', zo laat ze weten op de site van haar team.

Haar beslissende move plaatste ze op het ijkpunt van de koers, de Muur van Geraardsbergen. 'Ik keek met een schuin oog naar mijn wattagemeter. Toen ik de cijfers zag, dacht ik: 'Er zit nog wel wat power achter, dan moeten ze van goeden huize komen.'' Een solo van zeventien kilometer volgde voordat de kopvrouw van Mitchelton-Scott haar handen daadwerkelijk in de lucht mocht gooien. (foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws