Wiebes beschikt over de machtigste benen in Omloop van het Hageland Vrouwenwielrennen

Wiebes beschikt over de machtigste benen in Omloop van het Hageland

Door Wilbert van der Velde 01 maart 2020 | 16:55


Lorena Wiebes heeft de Omloop van het Hageland gewonnen. De Nederlandse kampioen was in de massasprint Marta Bastianelli te vlug af.

Trek-Segafredo trok in het begin van de koers aardig door op kop van het peloton, in een poging om de koers te hard te maken voor topfavoriete Bastianelli. Dit zorgde er voornamelijk voor dat er geen vrouwen in staat waren om weg te komen en zo een kopgroep te vormen. Namens Trek trok Ellen van Dijk heel het peloton op een lint, wat voor gepijnigde gelaten zorgde.

Eindelijk een kopgroep richting finale, met Brand

Het tempo bleef hoog en er reed dan ook geen kopgroep weg. De tweede helft van de wedstrijd stond in het teken van de Roeselberg (0,7 km aan 4,7%). Met nog vijftig kilometer te gaan probeerden weer wat vrouwen weg te rijden, maar weer kregen ze geen ruimte. Het bleef in het verloop onrustig, met schermutselingen waarin ook Bastianelli zich roerde. 

Met veertig kilometer te gaan lukte het echter een groep van negen om een gat te slaan met het peloton. Onder andere Sara Roy (Mitchelton-Scott), Audrey Cordon-Ragot (Trek-Segafredo), Aude Biannic (Movistar) en Marlen Reusser (Bigla-Katusha) zaten mee. De groep pakte een voorsprong op het peloton van één minuut. Tien kilometer verder kregen ze het gezelschap van Lucinda Brand, die in haar eentje het gat wist te overbruggen. Een knappe prestatie, maar het leverde weinig op. Niet veel later werd de kopgroep namelijk ingelopen en was alles met 24 kilometer te gaan weer te herdoen. 

Brand doet nog poging, massasprint onvermijdelijk

Tien kilometer later was het echter weer Brand die een massasprint wilde vermijden. Samen met Taylor Wiles en Grace Brown sloeg ze een gat van bijna een halve minuut. Brand liet weer zien één van de beste hardrijdsters van het peloton te zijn, maar het bleek onvoldoende. De drie vrouwen werden op vijf kilometer van de streep weer teruggehaald. Een duel tussen Wiebes en Bastianelli lag in het vooruitzicht en dat werd het ook. De twee gingen gelijk op, maar Wiebes beschikte over een tandje extra en ging er met de winst vandoor! (Foto: ProShots)

Uitslag Ronde van het Hageland

1. Lorena Wiebes
2. Marta Bastianelli ''
3. Emma Cecilie Norsgaard ''
4. Emilia Fahlin ''
5. Teniel Campbell ''
6. Charlotte Kool ''
7. Lotta Henttala ''
8. Arianne Fidanza ''
9. Ilaria Sanguineti ''
10. Jelena Eric ''


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws