Van den Broek-Blaak viert Boels-feestje met mega-solo in Le Samyn Vrouwenwielrennen

Van den Broek-Blaak viert Boels-feestje met mega-solo in Le Samyn

Door Jannick van der Hooft 03 maart 2020 | 14:39


Chantal van den Broek-Blaak heeft op schitterende wijze de vrouwenversie van Le Samyn gewonnen. Terwijl de mannen even later deze middag nog moeten rijden, gaf de ex-wereldkampioene al het goede voorbeeld met een gigantische solo. Haar ploeggenote Christine Majerus werd tweede.

Ook voor de vrouwen is het wielerseizoen volledig losgebarsten. In Wallonië stond de GP Le Samyn op het programma in een stuk aangenamere omstandigheden dan waarin afgelopen weekend gereden moest worden. Met iets meer dan 94 kilometer geen al te lange koers, waardoor de vrouwen er direct hard in konden vliegen.

Er ontstond een aanzienlijke kopgroep met veertien vrouwen. Daarin bevonden zich enkele grote namen van het vrouwenpeloton. Één van die vrouwen was Van den Broek-Blaak, die op dat moment al gevoeld moest hebben over erg goede benen te beschikken. Het duurde dan ook niet lang tot zij ervoor koos om solo de race voort te zetten. Dat was met nog ongeveer zestig kilometer te gaan.

Achtervolging komt niet, Van den Broek-Blaak ongenaakbaar

De koers vorderde en de voorsprong van Van den Broek-Blaak nam in rap tempo toe. Achteraan moesten alle zeilen bijgezet worden en daardoor brak de oorspronkelijke kopgroep verder uiteen. Jip van den Bos, Christine Majerus, Aude Biannic, Lotte Kopecky en Ellen van Dijk gingen op zoek naar het achterwiel van de Nederlandse vooraan.

Ondanks de sterkte van de namen die achter Van den Broek-Blaak aanreden, werd het gat met de koploopster allerminst kleiner. Met nog twintig kilometer te gaan behield zij nog altijd meer dan twee minuten voorsprong op de achtervolgsters. Ze draaide de pedalen nog goed rond, waardoor het er niet naar uitzag dat ze snel zou stilvallen.

Naarmate de getallen op de kilometerteller steeds kleiner werden, werd het duidelijker dat Van den Broek-Blaak bezig was aan een ongekend kunststukje. Wat er ook achter haar gebeurde, die voorsprong bleef enorm. Al ruim voordat ze de finishlijn in Dour passeerde, was ze zeker van de overwinning. Niet eens heel vermoeid ogend kon ze haar armen bij de streep in de lucht gooien.

In de strijd om de tweede plek was het ploeggenote Majerus die de sterkste bleek te zijn. De Luxemburgse wist nog nipt Kopecky van zich af te houden. Van den Bos completeerde het Boels-feestje met een vijfde plek in de uitslag. Lonneke Uneken, eveneens van Boels, won de sprint van het peloton. (Foto: Screenshot)

Van den Broek-Blaak: 'Hoop snel weer te winnen'

Na afloop liet Van den Broek-Blaak in het flashinterview weten erg tevreden te zijn met de overwinning en de verreden wedstrijd. 'Het maakte voor ons niet uit wie er won, we wilden gewoon met zoveel mogelijk vooraan zitten', vertelt ze. Na Le Samyn trekt ze naar de Strade Bianche en Ronde van Drenthe: 'Ik hoop snel weer te winnen. De druk is er nu in elk geval af.'

Uitslag Le Samyn 2020 vrouwen

1. Chantal Van den Broek-Blaak
2. Christine Majerus +1.50
3. Lotte Kopecky ''
4. Ellen van Dijk ''
5. Jip van den Bosch ''
6. Aude Biannic +1.56
7. Lonneke Uneken +3.43
8. Marjolein Van 't Geloof ''
9. Claire Faber ''
10. Alba Teruel Nibes ''


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws