Brand waakt voor jonge rensters: 'Zou niet best zijn voor gezondheid' Vrouwenwielrennen

Brand waakt voor jonge rensters: 'Zou niet best zijn voor gezondheid'

Door Jannick van der Hooft 10 maart 2020 | 12:54


Lucinda Brand is bang voor de gezondheid van jonge wielrensters als het gaat om trainingsintensiteit. Dat vertelt de renster in de podcast De Grote Plaat, waar ze te gast was.

Brand krijgt in de podcast de vraag voorgelegd of ze Annemiek van Vleuten een zegen vindt voor het vrouwenwielrennen. Ze antwoordt met een 'nee' waarna de discussie aan het rollen gebracht wordt. Ze verduidelijkt dat ze bang is dat jonge rensters Van Vleuten als hét voorbeeld in de sport gaan zien: 'Dat zou niet best zijn voor de gezondheid van mensen. Ik kan het voor mezelf goed scheiden, maar ik kan me voorstellen dat jonge meiden denken dat het op die manier moet.'

Daarmee wil Brand duidelijk maken dat een bepaalde manier van trainen voor één persoon erg goed kan werken. 'Anders wint ze ook niet zoveel', voegt ze daaraan toe. Wat volgens haar zeer belangrijk is, is dat mensen, met name de jonge rensters, zich bewust zijn dat dat niet voor iedereen het geval is.

Brand: 'Krijgen dan een onterecht stempel'

De Trek-renster benadrukt respect te hebben voor de manier waarop haar landgenote trainingen en wedstrijden rijdt, maar dat de overmacht van één vrouw ook wat nadelen kan brengen voor de sport. 'We krijgen dan een stempel dat de sport niet breed genoeg is en dat vind ik niet terecht. Het vrouwenwielrennen is in de breedte juist heel erg omhooggegaan.' (Foto: ProShots)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws