Nederlands kampioene Slappendel: 'UCI betrekt ons nergens bij' Vrouwenwielrennen

Nederlands kampioene Slappendel: 'UCI betrekt ons nergens bij'

Door Lex Kersten 07 april 2020 | 19:02


Iris Slappendel werd in 2014 Nederlands kampioen op de weg. In 2016 stopte ze met wielrennen, maar bleef ze wel actief in de wielerwereld. Ze is onder meer oprichter van The Cyclists' Alliance, dat rensters helpt tijdens hun carrière. 

Namens The Cylcists' Alliance wordt er kritiek geuit op de UCI. Rensters worden tijdens de coronacrisis nergens bij betrokken en ze hebben het gevoel dat er alleen maar naar de mannen wordt gekeken. 'De discussies gaan over de Tour en de klassiekers bij de mannen en er wordt niet echt gesproken over wat belangrijk is voor het vrouwenwielrennen', vertelt Slappendel bij NU.nl.

'Er is namens het vrouwenwielrennen geen inspraak bij de UCI doordat er geen echte representatie is. Daarom hebben we een brief verzonden waarin we vragen om meer leiderschap van de UCI. Ook willen we dat meer rensters betrokken worden, dat vinden we vooral een kwalijke zaak.' De UCI meldt dat het er bovenop zit en dat ze zich geen zorgen hoeven te maken, maar Slappendel maakt zich wel zorgen: 'Wij hebben minder vet op de botten dan de mannen, met veel kleinere budgetten. Ik hoop dat er een werkgroep komt om te kijken wat er nu nodig is om te overleven.' (Foto: UCI)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws