[Update] Bigla-Katusha heeft nu al nieuwe sponsor binnen met Paule Ka Vrouwenwielrennen

[Update] Bigla-Katusha heeft nu al nieuwe sponsor binnen met Paule Ka

Door Bram van der Ploeg 17 juni 2020 | 08:50


(26 april 2020) De wielrensters van Bigla-Katusha hebben een open brief naar de sponsoren van de ploeg geschreven. Met die brief willen de rensters hen overtuigen om de ploeg in stand te houden.

Vrijdag meldde de ploeg dat de belangrijkste sponsoren, Bigla en Katusha, vanwege de coronacrisis niet meer aan hun gewoonlijke financiële verplichtingen kunnen voldoen. Het nieuws kwam vanzelfsprekend hard aan bij de rensters van de ploeg. Met een open brief proberen ze de sponsoren te overtuigen om hun betrokkenheid en verplichtingen ten aanzien van de ploeg voort te zetten.

‘Het is duidelijk dat we in ongekende tijden leven. Meer dan ooit is het belangrijk dat iedereen van ons, zowel individuen als bedrijven, betrokkenheid naar elkaar toont. Moeilijke tijden laten ons zien waar we écht van gemaakt zijn. Wij zijn volledig gecommitteerd aan het team, de sponsoren en aan elkaar. We hopen dat onze titelsponsors na deze pandemie met trots terug kunnen kijken en kunnen zeggen dat ze er alles aan hebben gedaan om aan hun verplichtingen te voldoen’, aldus de rensters van Bigla-Katusha.

'Het is de eigenschap die ons het meest definieert'

In de brief willen de vrouwen ook benadrukken dat zij niet alleen bezig zijn met het voortbestaan van de ploeg, maar zich ook inzetten om mensen te helpen tijdens de coronacrisis. Zo keerden rensters met een medische achtergrond terug naar het ziekenhuis en bezorgen anderen medicijnen en voedsel bij de armen en ouderen in de samenleving. ‘We zijn meer dan wielrenners. We zijn vriendelijke en zorgzame individuen.’

Het is dus nog maar de vraag of Bigla-Katusha er bij een hervatting van het wielerseizoen bij zal zijn. De rensters van de ploeg zullen er alvast alles aan doen. ‘We geven niet op. Het is de eigenschap die ons het meest definieert. We zullen blijven vechten.’

Update - 29 april 2020 (08.53 uur): Crowd-funding voor Bigla-Katusha

Bigla-Katusha heeft snel gereageerd op de open brief van haar rensters, na het nieuws dat de ploeg mogelijk ophoudt te bestaan. Beide hoofdsponsors willen uitstappen en dus heeft het team een bankgarantie aangevraagd bij de UCI. Met die bankgarantie maakt Bigla-Katusha mogelijk aanspraak op twintig procent van de kosten die het heeft. Daarnaast hoopt het via crowd-funding geld binnen te halen om door te kunnen. 

De bankgarantie is bedoeld om in 2020 op volle kracht te blijven leven, meldt Velonews. De maatregelen op de korte termijn moeten er uiteindelijk voor zorgen dat deze moeilijke periode wordt overbrugd en dat er straks nieuwe sponsoren worden gevonden om door te gaan. 'We geloven erin dat we met nieuwe partners onze doelen kunnen realiseren', zo klinkt het. Sponsor Katusha helpt ook mee door tien procent van alle online verkochte Bigla-Katusha spullen naar de ploeg te sturen. Dat geldt ook voor tien procent van de andere sales die worden gedaan.

Update II - 17 juni 2020 (08.48 uur): 

Bigla-Katusha heeft een nieuwe sponsor gevonden in Paule Ka. Het Franse modebedrijf heeft zich tot en met december 2014 aan de vrouwenploeg verbonden, zo laat het team via de officiële kanalen weten. 

(Foto: Sirotti, 2017)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws