CCC-Liv domineert in tweede etappe Tour for All, Vos weer op podium Vrouwenwielrennen

CCC-Liv domineert in tweede etappe Tour for All, Vos weer op podium

Door Lex Kersten 05 mei 2020 | 16:44


De tweede etappe bij de vrouwen in de Tour for All is gewonnen door Ashley Moolman-Pasio. In een sterke eindsprint bleef ze Lauren Stephens en ploeggenoot Marianne Vos van CCC-Liv ruim voor.

De wedstrijd duurde iets langer dan een uur en daarin legden de vrouwen ruim 46 kilometer af. Dit was een ideaal recept voor volle bak koers. Na zeventien kilometer hadden negen vrouwen zich gescheiden van de rest van het peloton. Net als maandag zat Vos van voren en dat was niet verrassend als je naar het parcours kijkt. Veel korte kasseienklimmetjes, waarbij explosieve rensters in het voordeel zijn. 

Bij aanvang van ronde drie (van de vijf) werd de kopgroep iets groter. Vos zag zich vergezeld door ploeggenoot Moolman-Pasio en landgenoot Nina Kessler van Team Tibco-Sillicon Valley Bank. De ploeg van Vos en Moolman-Pasio sprokkelde onderweg de nodige punten op de klimmetjes en lieten zien dat zij de topfavoriet waren. Toch was het Kristen Faulkner die als eerste probeer weg te komen op negentien kilometer van de meet.

Vos is antwoord schuldig op ploeggenote in eindklim

Op twaalf kilometer van de finish werd Faulkner echter weer opgeslokt en was de wedstrijd volledig open. De voorste groep bestond uit ongeveer tien vrouwen en het was duidelijk dat zij gingen uitmaken wie vandaag de dagwinnaar werd. Tot vier kilometer van de streep bleef de groep volledig intact en leek iedereen zich te sparen voor het zwaardere eind. 

Daarin werd op het klimmetje een klein verschil gemaakt en bleven zes vrouwen vooraan over. Lauren Stephens, Moolman-Pasio, Faulkner, Vos, Kristabel Doebel-Hickok en Kessler reden samen naar de finish. De laatste honderd meters ging het weer omhoog en ging Moolman-Pasio als eerste aan op het eindklimmetje. De Zuid-Afrikaanse trok hard door en kwam duidelijk als eerste over de meet. Ploeggenoot Vos werd derde, achter de Amerikaanse Stephens. (Foto: Screenshot Eurosport)

Uitslag Tour for All etappe 2:

1. Ashleigh Moolman-Pasio
2. Lauren Stephens +0.07
3. Marianne Vos +0.10
4. Kristabel Doebel-Hickok "
5. Kristen Faulkner +0.18
6. Nina Kessler +0.32
7. Jessica Pratt +0.47
8. Tanja Erath +0.54
9. April Tacey +1.03
10. Christine Majerus +1.11


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws