Vrouwen verrast met eerste Parijs-Roubaix: 'Super cool over legendarische wegen' Vrouwenwielrennen

Vrouwen verrast met eerste Parijs-Roubaix: 'Super cool over legendarische wegen'

Door Bram van der Ploeg 06 mei 2020 | 10:53


De vrouwen mogen zich dit seizoen normaal gesproken gaan opmaken voor hun debuut in Parijs-Roubaix. De kasseienklassieker werd dinsdag door de UCI plots ook op de vrouwenkalender aangekondigd. 

De wedstrijd wordt net als bij de mannen op 25 oktober verreden en vanuit het vrouwenpeloton is verheugd gereageerd op deze plotwending. 'Dit is een geweldige verrassing. Ik ben heel erg blij', vertelt Lizzie Deignan van Trek-Segafredo. 'Het is makkelijk om je aan het einde van zo'n uitdagend jaar te motiveren voor Parijs-Roubaix. We zullen een sterke ploeg hebben om daar voor de zege te strijden.'

Want naast Deignan kan Trek-Segafredo ook rekenen op Ellen van Dijk en Lucinda Brand. De twee motoren van de ploeg zijn uiteraard blij met een race die op hun lijf geschreven lijkt te zijn. 'Ik denk dat veel rensters ernaar uitkijken. Het is een voordeel van de nieuwe kalender. Omdat de mannenrace naar het najaar moest, werd het mogelijk gemaakt om ook een vrouwenwedstrijd te organiseren. Ik hou van de kasseien en van een vlak parcours. Het wordt super cool om over deze legendarische wegen te rijden.' Daar sluit Brand, die ervaring heeft in het veld, zich bij aan: 'Dit was al lang een wens van het vrouwenpeloton en een stap voorwaarts die ik niet had verwacht dit jaar.' (foto: Proshots)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws