Vos in massasprint Tour for All niet opgewassen tegen sterke Consonni Vrouwenwielrennen

Vos in massasprint Tour for All niet opgewassen tegen sterke Consonni

Door Bram van der Ploeg 07 mei 2020 | 16:50


Leah Dixon heeft de vierde etappe in de Tour for All voor vrouwen gewonnen. In een vlakke etappe was ze nipt de sterkste in een sprint van een kleine groep. Marianne Vos bleef steken op plek vijf.

Net als bij de mannen was de vlakke vierde etappe ook bij de vrouwen een rustig schouwspel. Niet veel demarrages, maar een klein peloton dat lang bij elkaar bleef. Met grote namen als Chloë Dygert, Amy Pieters en Marianne Vos in het peloton was het wachten op de ultieme finale.

Op acht kilometer van de finish lag het laatste klimmetje en daar konden we al zien dat Vos over goede benen beschikte. Met een 'vederlichte' power-up knalde ze weg voor wat extra punten voor het klassement. Na een afdaling raasde het peloton vervolgens richting de vlak liggende finish.

Het klimmetje had er wel voor gezorgd dat de groep die om de dagzege ging strijden nog verder was uitgedund. Zo moest onder meer Hannah Ludwig laten gaan, zij kwam er niet meer bij. CCC-Liv was wel met drie vrouwen van de partij, waaronder Vos. De CCC-ploeg werd echter voor het eerst deze virtuele ronde verslagen, want in de sprint kwam niemand voorbij de sterke Dixon. (foto: Screenshot Eurosport)

Uitslag etappe 4 Tour for All vrouwen

1. Leah Dixon ''
2. Chiara Consonni '' 
3. Tanja Erath ''
4. Teniel Campbell ''
5. Marianne Vos ''
6. Vittoria Guazzini ''
7. Chloë Dygert ''
8. Lonneke Uneken ''
9. April Tacey ''
10. Emilia Fahlin ''

Klassement na etappe 4 Tour for All vrouwen

1. Canyon Sram 72 punten
2. Team Tibco 64
3. Valcar-Travel & Service 48
4. CCC-Liv 43
5. Twente20 37
6. Boels-Dolmans 32
7. Drops 21
8. FDJ Nouvelle 17
9. Rally Cycling 11


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws