Van Vleuten over eerste vrouwen-Roubaix: ‘Met liters Leffe over kasseien’ Vrouwenwielrennen

Van Vleuten over eerste vrouwen-Roubaix: ‘Met liters Leffe over kasseien’

Door Gerrit van Loon 08 mei 2020 | 19:30


Annemiek van Vleuten (37) en Jolien D’Hoore (30) vinden de nieuwe koerskalender en dan vooral Parijs-Roubaix ‘het mooiste coronacadeau’ dat ze konden krijgen. Ze jubelen in Het Laatste Nieuws over alles om de nieuwe koersen heen. Weg met het mannelijke privilege.

De leading ladies van de Lage Landen gingen er eens goed voor zitten. Achter hun laptopjes spraken ze met elkaar en de krant. Uiteraard was de eerste Parijs-Roubaix voor vrouwen onderwerp van gesprek. ‘Een mijlpaal voor het vrouwenwielrennen’, mocht je dat volgens de dames wel noemen. D’hoore nam geen blad voor de mond. ‘Wedstrijden op papier zetten, had ik ook gekund.’

Een mogelijke Tour de France in 2022 kwam ook aan bod. ‘Daarin is organisator RCS aan zet.’ Van Vleuten liet noteren dat als ze de Ronde van Vlaanderen zou winnen, ze ging stoppen. Ze zei het met haar typerende glimlach, die toen het over haar hobby’s ging ook niet ontbrak. ‘Werken in de tuin en kinderen helpen met huiswerk.’ Hoe de Nederlandse renster zich eigenlijk ging voorbereiden op Parijs-Roubaix? Of ze niet te licht was voor kasseien? ‘Dan ga ik liters Leffe Blond van tevoren drinken.’ (foto: screenshot).

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

henkwijlhuizen
11 May 2020 om 15:06

Dat is goed nieuws voor de dames nu de kasseien op zoeken

Reageer


Meer nieuws