[Update] Ploeg rond topveldrijdsters mikt nog op start van dit wegseizoen Vrouwenwielrennen

[Update] Ploeg rond topveldrijdsters mikt nog op start van dit wegseizoen

Door Jannick van der Hooft 24 mei 2020 | 09:54


(22 mei 2020) Het is niet onmogelijk dat ex-wereldkampioene Sanne Cant, haar opvolgster Ceylin del Carmen Alvarado en Europees kampioene Yara Kastelijn samen op de weg gaan rijden. De gebroeders Roodhoofts pakken uit met een nieuwe continentale vrouwenploeg waarin alle veldrijdsters die voor Alpecin-Fenix, IKO-Crelan of Team 777 worden ondergebracht.

Ploegleider wordt de Nederlandse ex-veldrijder Camiel van den Bergh. ‘Wanneer we beginnen, weten we nog niet. Op de Wereldbeker vrouwen na is het programma nog niet echt bekend, zegt ploegmanager Philippe Roodhooft tegen Het Nieuwsblad.

De mensen achter de ploeg van Mathieu van der Poel en Tim Merlier mikken op de evolutie die ze verwachten bij het vrouwenwielrennen. ‘Er komen almaar betere veldrijdsters uit de wegploegen. Zie Marianne Vos en Lucinda Brand bijvoorbeeld. Door een wegploeg op te starten willen we onze vrouwelijke crossers een gedegen voorbereiding bieden via wat eendagswedstrijden en enkele kleinere rittenkoersen.' 

'We verwachten dat het niveau van het vrouwenwielrennen elk jaar beter zal worden en willen niet verrast worden.’ Sinds een viertal weken is de continentale vrouwenploeg geregistreerd bij de UCI.

Update - 24 mei 2020 (09.50 uur): Nieuwe vrouwenploeg Ciclismo Mundial mikt op 1 augustus

De nieuwe vrouwenploeg van de gebroeders Roodhooft wordt verwacht rond te zijn bij de start van het wegseizoen op 1 augustus van dit jaar. Dat vertelt Christoph Roodhooft in gesprek met Sporza.

Hoe de kalender er nu uitziet, denkt Roodhooft dat het mogelijk is voor zijn ploeg om er dan klaar voor te zijn. Wat we dan exact mogen verwachten is echter nog niet helemaal duidelijk. De manager voorziet dat de rensters het niveau hebben om op de weg uitslagen te rijden, maar 'ze blijven in de eerste plaats veldrijdsters': 'Zodra dat seizoen begint, zijn ze daar actief.' (Foto: ProShots)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws