Wiebes tekent bij Team Sunweb: 'Veel vertrouwen in deze overstap' Vrouwenwielrennen

Wiebes tekent bij Team Sunweb: 'Veel vertrouwen in deze overstap'

Door Jannick van der Hooft 01 juni 2020 | 18:45


Lorena Wiebes zal na haar contractontbinding met Parkhotel Valkenburg overstappen naar Team Sunweb. Ze krijgt er een contract tot eind 2024. Haar nieuwe ploeg maakte de komst van de Nederlands kampioene in een persbericht.

Een dag eerder werd bekend dat Wiebes definitief zou vertrekken bij haar voormalig ploeg na een contractsoap. Ze is daarom ook erg tevreden met een vernieuwde omgeving: 'Ik heb erg veel vertrouwen in de overstap', zo laat Wiebes weten. 'Ik kan samen met Team Sunweb mezelf verder ontwikkelen. Het is een erg professionele omgeving en ik heb er vertrouwen in dat de mensen hier me zullen helpen om me op een volgend niveau te krijgen.'

De sprintster kijkt naar eigen zeggen al uit naar haar eerste wedstrijden in het truitje van Sunweb en ook Sunweb-coach Hans Timmermans kan bijna niet wachten: 'Lorena is één van de opkomende rensters van haar generatie. Zij helpt ons om ons vrouwenprogramma naar een volgend niveau te tillen. Op basis van haar ontwikkeling hebben wij er vertrouwen in dat zij in de toekomst een sleutelfiguur voor onze ploeg zal gaan vormen. Ze is pas 21 jaar oud en zal alleen maar groeien als coureur. We hebben al zin om haar te ondersteunen in haar ontwikkeling.' (Foto: ProShots)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws