Trek-dames schrikken zich dood na verkenning: 'Die keien zijn verschrikkelijk' Vrouwenwielrennen

Trek-dames schrikken zich dood na verkenning: 'Die keien zijn verschrikkelijk'

Door Bram van der Ploeg 05 juni 2020 | 11:45


Het wielerseizoen moet nog beginnen met de Tour de France, maar Parijs-Roubaix is nu al ontwaakt uit zijn voorjaarsslaap. De klassieker staat op 25 oktober gepland, maar er werd nu al verkend door de dames van Trek-Segafredo. Die schrokken zich dood.

Omdat de vrouwen dit jaar voor het eerst over de Franse kasseien stuiteren, koos Trek-Segafredo voor een verkenning. In De Telegraaf geeft Lucinda Brand aan dat dat ook wel nodig was. 'Echt, serieus. Natuurlijk, je probeert je er een voorstelling van te maken. Denkt het te weten omdat je best over wat van zulke stenen bent gereden in Drenthe en Vlaanderen…. Die keien komen in de verste verte niet in de buurt van deze stenen', verzucht ze.

De dames van Trek reden de blaren op hun handen. 'Die keien zijn verschrikkelijk. En weet je wat het ook is? In Parijs-Roubaix stopt het gewoon niet meer. Van de uitzendingen op de buis herinner ik me dat de zones elkaar snel opvolgen. Zodra je zelf de route aflegt, is het nog erger. Nergens een momentje om te bekomen. De hele weg zit je te stuiteren.' Dat beaamt ook Ellen van Dijk: 'Je rijdt een stukje over het asfalt en dan dender je alweer de keien op, zó veel en vaak dat je op een gegeven moment denkt: komt hier nog een einde aan?'

Parijs-Roubaix mogelijk nog lastiger door landbouwvoertuigen

Naast de verkenning van Trek werd er op de kasseistroken ook al druk gewerkt aan het parcours. Werknemers van Les Amis de Paris-Roubaix waren alweer druk bezig met het leggen van de kasseien. Punt van aandacht daarbij is wel het bietenseizoen. Omdat Parijs-Roubaix dit jaar op 25 oktober valt, moet er ook geoogst worden in die periode. Les Amis de Paris-Roubaix is benieuwd in welke staat de landbouwvoertuigen de kasseistroken achterlaten. 

(foto: Strava Lucinda Brand)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws