Alvarado mikt op Parijs 2024: 'Maar daarna is het ook echt klaar' Vrouwenwielrennen

Alvarado mikt op Parijs 2024: 'Maar daarna is het ook echt klaar'

Door Ward Hilhorst 16 juni 2020 | 10:10


Ceylin del Carmen Alvarado is in het veldrijden de beste geweest afgelopen winter, terwijl ze pas 21 is. Zoals zo vaak gaat dat ook gepaard met verwachtingen voor de weg. Aan het AD vertelt ze over haar eigen ambities.

Een groot doel is de mountainbike. Ze wil in 2024 op de Olympische Spelen in Parijs schitteren. 'Vorig jaar heb ik de smaak te pakken gekregen met wedstrijden om de wereldbeker, het hoogste niveau. Dat ging nog niet supergoed, maar ik vond het wel heel leuk om te doen. Ik heb bewust gekozen voor de mountainbike op de Spelen, omdat ik daar nu veel meer kans maak dan op de weg. Offroad ligt mij, maar na de Spelen is het wel klaar, want ik wil ook graag een wegcarrière.'

En die wegcarrière gaat nu ook van start, nu ze samen met Annemarie Worst en Sanne Cant een poging gaat doen om de hegemonie van Annemiek van Vleuten te doorbreken. 'In de cross zijn wij tegenstanders van elkaar en behoren we tot de wereldtop. Op de weg is dat anders, omdat we daar nog niet de ervaring hebben tussen de grote namen. Ik moet uitvinden waar mijn kansen liggen. Maar voor het opbouwen van mijn wegcarrière heb ik nog heel lang.' (Foto: Proshots)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws