Erath wint sprint na weinig bewogen etappe in virtuele Tour de France Vrouwenwielrennen

Erath wint sprint na weinig bewogen etappe in virtuele Tour de France

Door Ward Hilhorst 11 juli 2020 | 15:54


Tanja Erath heeft de derde etappe van de virtuele Tour de France bij de vrouwen op haar naam geschreven. In de sprint van een groep van zo'n vijftien vrouwen was zij de sterkste.

De derde etappe was vrijwel volledig vlak, dus de kans op een massasprint leek al zeer groot te zijn. April Tacey greep in de bollentrui de punten op het eerste klimmetje, maar het peloton bleef in de eerste vijftien kilometer netjes bij elkaar. Kristen Faulkner reed in het geel en controleerde door alle aanvallen alert te volgen. Haar ploeggenote bij de Nederlandse ploeg Team Tibco, Nina Kessler, reed op haar beurt in de groene trui.

Ondanks het vlakke parcours waren er na twintig kilometer nog maar 25 vrouwen over die om de knikkers gingen rijden. Het tempo was aardig hoog, maar niemand durfde een aanval te proberen. Onder leiding van Chloé Dygert, Faulkner en de Nederlandse Teuntje Beekhuis het tempo nog wat opgeschroefd, wat een paar rensters deed lossen.

Power-ups worden gespaard tot het einde

Vergeleken met de vorige etappes kwamen er weinig icoontjes in beeld. Dat betekende dat er niet zo veel power-ups werden ingezet, waarschijnlijk om zo te zorgen dat de juiste bonussen nog in het achterzakje zouden zitten bij de eindsprint. Omdat het draft-systeem zijn werk goed deed, bleef iedereen mooi in het groepje zitten, wat zorgde voor een saaie koers.

Met nog elf kilometer te rijden kwam daar wat verandering in. Het klimmetje op de Pont du Gard zorgde dat het peloton op een lint werd getrokken. Kathrin Hammes won de tien bergpunten, waarna het tempo weer iets daalde. Er was daarna weinig interesse in de tussensprint voor de groene trui. Riejanne Markus pakte de punen voor CCC Liv, maar daarvoor hoefde ze niet voluit te sprinten.

In de laatste zes kilometer werd de gashendel nog ietsjes opengedraaid, en het was dringen geblazen om de voorste plekjes in het peloton. Ze konden van geluk spreken dat deze koers virtueel was, want de vrouwen wilden allemaal vooraan zitten. In een bochtige finale was Erath de snelste in de sprint.

Uitslag etappe 3 Virtual Tour vrouwen:

1. Tanja Erath
2. Chloé Dygert "
3. April Tacey
4. Riejanne Markus
5. Kristen Faulkner
6. Alice Barnes
7. Evy Kuijpers
8. Kathrin Hammes +0.01
9. Giorgia Simmerling "
10. Teuntje Beekhuis

Klassement na etappe 3 Virtual Tour vrouwen:

1. Team Tibco-Silicon Valley Bank
2. Canyon // Sram Racing
3. Drops
4. CCC Liv
5. Twenty20


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws