Tacey sprint nipt naar de bloemen in vierde etappe virtuele Tour de France Vrouwenwielrennen

Tacey sprint nipt naar de bloemen in vierde etappe virtuele Tour de France

Door Jannick van der Hooft 12 juli 2020 | 15:57


April Tacey heeft de vierde etappe in de virtuele Tour de France gewonnen. Ze was de snelste in de sprint van een elitegroepje. Het was haar tweede zege in deze rittenwedstrijd. TIBCO-SVB blijft de leidende ploeg in het algemeen klassement.

De vrouwen kregen een iets lastiger parcours voorgeschoteld dan een dag eerder. Met nog een beklimming op drie kilometer van de finish leek er in deze etappe veel mogelijk. Leah Dixon droeg de gele leiderstrui in de virtuele ronde, die zij met haar teamgenoten van TIBCO moest zien te verdedigen.

Jocelin Lowden probeerde het in de eerste ronde, maar kreeg niemand met zich mee. Niet veel later kreeg zij enkele vrouwen met zich mee. De ongeveer vijftien vrouwen deden in de kilometers hierna niet veel moeite om elkaar te lossen. Deze situatie zette zich voort tot de voet van de slotklim.

Tempo stijgt op klim, maar toch een sprint

Het was Sarah Gigante die op de laatste beklimming van de dag het tempo opvoerde. Zij sloeg daarmee een klein gat met de rest van het veld. Het was opnieuw Lownden die een inspanning plaatste en het verschil dichtte. Zij pakte ook direct de punten mee op de top van de klim. Na de krachtinsapnningen kropen Anna Henderson en Lauren Stephens mee. Zij twijfelden echter te veel in de afdaling, waardoor iedereen weer terug kon komen.

Dixon ging als eerste de eindsprint van het groepje aan, maar zij kon haar inspanning niet vasthouden. Uiteindelijk was het Tacey die het best kon timen en in de allerlaatste meters naar de zege sprintte.

Uitslag etappe 4 virtuele Tour de France 2020 vrouwen

1. April Tacey
2. Anna Henderson
3. Lauren Stephens
4. Leah Dixon
5. Chloe Dygert
6. Romy Kasper
7. Lisa Brennauer
8. Liane Lippert
9. Jocelin Lowden
10. Eugenia Bujak

Klassement na etappe 4 virtuele Tour de France 2020 vrouwen

1. TIBCO-SVB
2. Drops Cycling
3. Canyon SRAM Racing


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws