[Update] Van Vleuten pakt al vóór Strade drie Baskische wedstrijden mee Vrouwenwielrennen

[Update] Van Vleuten pakt al vóór Strade drie Baskische wedstrijden mee

Door Wesley van Bavel 14 juli 2020 | 15:08


(13 juli 2020) Annemiek van Vleuten kent inmiddels haar programma voor de komende maanden, hoewel ze het wel 'wedstrijd voor wedstrijd' wil bekijken, zo concludeerde Velonews na een virtuele persconferentie van Mitchelton-Scott.

Een kinderhand is snel gevuld, dat geldt misschien wel voor iedere wielrenner. Elke koers is er één, zo ook voor Van Vleuten. 'We moeten het bekijken per iedere wedstrijd. Ik wil al goed zijn voor de Strade Bianche. Dan zal ik duimen dat alles wat nu op het programma staat, ook daadwerkelijk door zal gaan. Verder zal ik erg uitkijken naar La Course. Vanaf dat moment is het vol gas en ben ik gelukkig met elke wedstrijd die ik kan rijden', vertelt de Nederlandse. 

Het nieuwe parcours van La Course is op het lijf geschreven van de wereldkampioene. 'Dit is veel beter voor me. Maar ik focus me echt eerst op de Strade Bianche. Veel parcoursen van wedstrijden veranderen, maar daar maak ik me niet druk om. Ik hoop dat alle wedstrijden gewoon doorgaan.'  

Naast de Strade Bianche en La Course staan in september ook wedstrijden als de Giro Rosa, het wereldkampioenschap in Zwitserland, en de Boels Ladies Tour op het programma. In oktober zal Van Vleuten zich vooral concentreren op de klassiekers. Luik-Bastenaken-Luik, de Amstel Gold Race, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix staan allemaal op het programma. 

Van Vleuten wil nog niet aan stoppen denken

Als één ding duidelijk werd, is het wel dat Van Vleuten voorlopig nog wel wil doorgaan met professioneel wielrennen. 'Stoppen zou een nachtmerrie voor me zijn. Ik hou er zoveel van. De levenswijze, het trainen, buiten zijn op je fiets. Vorig jaar tijdens het WK had ik mijn beste momenten ooit op de fiets. Er zit nog geen achteruitgang in. Tot dat moment zal ik het nooit overwegen om te stoppen. Ik hoop dat ik mensen kan inspireren en hen kan bewijzen dat je beste jaren kunnen komen op een later moment in je carrière', aldus Van Vleuten.

Update - 14 juli 2020 (15.05 uur): Van Vleuten bereidt zich in Baskenland voor op Strade

Annemiek van Vleuten zei al dát ze in de Strade Bianche al goed wilde zijn, maar hóé ze dat zou gaan doen, dat vertelde ze nog niet. Via de officiële kanalen van haar ploeg Mitchelton-Scott vertelt ze nu dat de opbouw zit in het Baskische werk. De eerste van de drie is de Emakumeen Nafarroako Klasikoa op 23 juli. 'In die drie wedstrijden in Baskenland kan ik het ritme weer oppikken. Het is mooi dat ze in die regio drie wedstrijden achter elkaar organiseren. Het maakt het interessant om ernaartoe te reizen.' (Foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws