Van Vleuten praat met meerdere ploegen: 'Nederlandse ploeg geen optie' Vrouwenwielrennen

Van Vleuten praat met meerdere ploegen: 'Nederlandse ploeg geen optie'

Door Ward Hilhorst 14 juli 2020 | 08:18


Het voortbestaan van Mitchelton-Scott is nog allerminst zeker. Gerry Ryan probeert een nieuwe sponsor te strikken, na het debacle met Manuela Fundación. Annemiek van Vleuten verliest er geen slaap op, vertelt ze aan de NOS.

De Nederlandse is namelijk nogal in trek bij andere ploegen, die haar dolgraag zouden contracteren. 'Ik praat momenteel met andere ploegen, maar uiteraard ook met mijn huidige ploeg. Een belangrijke overweging is; welke ploeg gaat mij het beste helpen om voor die medaille op de Olympische Spelen te gaan? En welke ploeg houdt mij gelukkig als renster? Want ik presteer het beste als ik het erg naar mijn zin heb. Ik ben niet gecontacteerd door Nederlandse ploegen, dus dat is geen optie.'

Om de ploegen geïnteresseerd te houden, zal ze dit jaar nog wel wat prestaties moeten laten zien. De Strade Bianche is de eerste wedstrijd. 'Als ik er daar nog niet helemaal sta, dan heb ik nog drie, vier weken om de puntjes op de i te zetten. Want na Strade Bianche is de kalender bij de vrouwen drie weken helemaal leeg. Bij de mannen staat het wel al helemaal vol.' (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws