Boom gaat Vos klaarstomen voor Parijs-Roubaix: 'Ze is heel leergierig' Vrouwenwielrennen

Boom gaat Vos klaarstomen voor Parijs-Roubaix: 'Ze is heel leergierig'

Door Bram van der Ploeg 16 juli 2020 | 12:44


Lars Boom hoopt Marianne Vos dit jaar klaar te stomen om in oktober de eerste editie van Parijs-Roubaix te winnen. Volgens de nieuwe performance manager van CCC-Liv is Vos gemotiveerd om voor de eerste Kei bij de vrouwen te gaan.

Op 25 oktober stuitert het vrouwenpeloton voor het eerst over de Noord-Franse kasseien en Vos is op voorhand zeker een van de favorietes. Met haar achtergrond in bijna alle fietsdisciplines heeft ze de skills in huis om mee te doen om de winst en met kasseien-specialist Boom erbij als coach lijkt een ideale combinatie daar. 'Ik ga een verkenning doen met de rensters en zal dan meegaan op de fiets. Ik wil mijn ervaringen delen, want de kasseien in Parijs-Roubaix zijn compleet anders dan die in België', vertelt Boom aan Cyclingnews.

Fietstechniek, materiaal, Boom kan er alles over vertellen. Naast Vos zullen ook Soraya Paladin, Ashleigh Moolman-Pasio en Sabrina Stultiens bij CCC-Liv de informatie opnemen als een spons. 'Marianne wil graag meedoen en winnen. De races in oktober zullen sowieso een doel zijn voor haar, dus ze zal in goede vorm zijn. Ik ben blij dat ik met haar mag werken en zij is op haar beurt heel leergierig. Ze wil graag leren over de kasseistroken in Parijs-Roubaix. Samen met de Giro Rosa is die race een groot doel voor haar.' (foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws