Vos kent wat twijfels voor Roubaix: 'Met kasseien is het altijd haat-liefde' Vrouwenwielrennen

Vos kent wat twijfels voor Roubaix: 'Met kasseien is het altijd haat-liefde'

Door Wilbert van der Velde 22 juli 2020 | 15:55


Marianne Vos is net als een groot deel van het vrouwenpeloton in het Baskenland om zich voor te bereiden op de belangrijke doelen in het najaar. Eén van die doelen voor de Nederlandse is de eerste Parijs-Roubaix voor vrouwen. ‘Dat is wel iets heel speciaals’, vertelt ze aan de NOS.

Hoewel crossers vaak goed uit de voeten kunnen op de kasseien van Roubaix, is Vos er nog niet helemaal gerust op. ‘Het vraagt om een hele specifieke voorbereiding. Met kasseien is het altijd een beetje haat-liefde, je moet ervan houden. Maar het gaat ongetwijfeld heel mooi worden.’ De ploeg van Vos, CCC-Liv, heeft recent alvast Lars Boom aangetrokken om onder andere de rensters optimaal voor te bereiden op de Helleklassieker

Gedurende de coronacrisis kwam naar buiten dat sponsor CCC dit jaar zou stoppen met het financieren van de gelijknamige WorldTour-ploeg bij de mannen. Of dit ook gevolgen zou hebben voor de ploeg van Vos was lange tijd onduidelijk, maar volgens de meervoudig wereldkampioene zijn er geen zorgen voor volgend jaar. ‘Ons management maakt zich geen zorgen en ook vanuit de ploegleiding is er zekerheid gegeven.’ (Foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws