Van Vleuten jubelt na droomstart: 'Best nerveus en had geen verwachtingen' Vrouwenwielrennen

Van Vleuten jubelt na droomstart: 'Best nerveus en had geen verwachtingen'

Door Bram van der Ploeg 24 juli 2020 | 08:20


Het wielerseizoen bij de vrouwen is weer onderweg en Annemiek van Vleuten heeft alweer gewonnen. De Nederlandse was donderdag solo de snelste in de Emakumeen Nafarroako Klasikoa. Na afloop was ze logischerwijs dolblij met die overwinning.

Van Vleuten spreekt bij de NOS van een 'hele mooie koers'. 'Het was echt een hele zware koers, met best wel wat hoogtemeters. Maar daarom wel mooi. Ik had heel veel concurrentie en ik begon al vroeg, op de derde van vier beklimmingen, om de boel wat uit te dunnen. Anna van der Breggen ging aan op de laatste klim en daar ging ik overheen. In de laatste kilometers waren we met twee en dat meisje (Mavi Garcia, red.) heb ik ook nog gelost.'

Van Vleuten: 'Een droom-herstart'

Via de officiële kanalen van haar ploeg Mitchelton-Scott vervolgt Van Vleuten haar analyse: 'Het is een droom-herstart van het seizoen. Het was mijn tweede wedstrijd van het jaar en ik heb ze allebei gewonnen, dus het kan niet beter. Ik was best een beetje nerveus na mijn hoogtestage, waar ik twee dagen geleden van terug kwam. Ik wist niet hoe ik me zou voelen, maar het was geweldig om de benen te testen. Ik had bij de start niet echt verwachtingen, want Lucy Kennedy en Amanda Spratt waren de kopvrouwen vandaag. Zij hadden alleen geen geweldige dag.' (foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws