[Update] 'Van Vleuten nog niet gecontacteerd door Jumbo-Visma' Vrouwenwielrennen

[Update] 'Van Vleuten nog niet gecontacteerd door Jumbo-Visma'

Door Wilbert van der Velde 26 juli 2020 | 20:21


(24 juli 2020) Team Jumbo-Visma rijdt per 2021 ook met een vrouwenploeg in het peloton, zo meldt Cycling Opinions. De ploeg wordt gestart op 'nadrukkelijke vraag' van sponsors Jumbo en Visma.

Directeur Richard Plugge nam de oproep serieus en ging de afgelopen maanden aan de slag met het idee. Hij vond Esra Tromp bereid om als ploegbaas te gaan fungeren. Ze komt over van Parkhotel Valkenburg. Jumbo-Visma hoopt ook meteen op een grote vis als kopvrouw. Naar verluidt zijn Marianne Vos en Annemiek van Vleuten in beeld. Zij hebben allebei een aflopend contract en er zouden al meerdere gesprekken zijn gevoerd met Vos.

De vrouwenploeg is het volgende project van Jumbo-Visma, dat de afgelopen jaren grote stappen heeft gezet. Naast de WorldTour-ploeg en het schaatsteam startte het per 2020 met een opleidingsploeg. Momenteel is Jumbo-Visma druk met de invulling van het vrouwenteam. Parkhotel Valkenburg wordt genoemd als belangrijke samenwerking, waarbij het kan fungeren als opleidingsploeg voor Jumbo-Visma. 

Update 26 juli 2020 (20.20 uur): 'Van Vleuten nog niet gecontacteerd door Jumbo-Visma'

Jumbo-Visma heeft nog geen contact opgenomen met Annemiek van Vleuten voor de nieuw op te zetten vrouwenploeg. Dat laat de wereldkampioene weten aan Wielerflits. ‘Ik ben voor het jaar 2021 niet benaderd door een Nederlandse ploeg, dus ook niet door Jumbo-Visma’, aldus Van Vleuten, die het initiatief van de Nederlandse ploeg ‘mooi’ noemt. (foto: Sirotti, 2019)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Gilberto
1 Sep 2020 om 15:03

Leuk!

Reageer


Meer nieuws