Geen Boels Ladies Tour in 2020: 'Onvoldoende argumenten om door te laten gaan' Vrouwenwielrennen

Geen Boels Ladies Tour in 2020: 'Onvoldoende argumenten om door te laten gaan'

Door Jorick van der Noort 27 juli 2020 | 17:12


De Boels Ladies Tour van 2020 gaat niet door. De organisatie vindt het onmogelijk om het verantwoord doorgaan van deze koers te kunnen garanderen. 'De cijfers in Nederland hebben een negatieve lijn. Hiermee wordt de onzekerheid de komende vier weken groter', zegt Thijs Rondhuis, een van de organisatoren, op de website van de koers.

Boels Ladies Tour is de enige etappekoers van de UCI Women's WorldTour in Nederland. De organisator Courage Events heeft lang gezocht voor een oplossing, maar moest de conclusie trekken dat het onder de huidige omstandigheden onmogelijk is.

Het coronavirus laait op verschillende plekken weer op in Europa. 'Ook de cijfers in Nederland hebben een negatieve lijn. Hiermee wordt de onzekerheid de komende vier weken groter en de financiële risico’s nemen daarmee aanzienlijk toe.' De maatregelen die genomen moesten worden hebben zwaar gedrukt op het profiel van de koers. 'Met het weren van publiek en het moeten schrappen van veel van de geplande side-events blijven er onvoldoende argumenten over om van een Boels Ladies Tour te spreken waar we voor staan.' (Foto: Boels Ladies Tour)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws