Van Vleuten verwacht tegenstand in Strade Bianche: 'Spanje was warming-up' Vrouwenwielrennen

Van Vleuten verwacht tegenstand in Strade Bianche: 'Spanje was warming-up'

Door Wilbert van der Velde 01 augustus 2020 | 13:58


Annemiek van Vleuten gaat zaterdag als de topfavoriete van start in de Strade Bianche en daar kijkt ze enorm naar uit. 'Ja, lekker, daar ben je in de Covid-periode toch maar voor door en doorgegaan’, vertelt ze aan de NOS.

Van Vleuten hervatte het seizoen zeer sterk in Spanje met drie overwinningen in vier dagen en zette daarmee de toon voor de komende vrouwenkoersen. 'Ongelofelijk, normaal win ik vier of vijf eendagskoersen in een heel seizoen en nu drie in een week. Dat is geweldig', blikt ze terug. 

Hoewel ze in Spanje dus onverslaanbaar was, verwacht ze dat het winnen van de Strade Bianche een stuk lastiger zal worden. 'In Spanje was nog niet iedereen op volle oorlogssterkte, er komen daarnaast ook een paar nieuwe teams bij. Het is echt wel wat anders, Spanje was een goede warming-up.'

Over de koers van zaterdag heeft Van Vleuten alvast haar verwachtingen. 'Er zal nooit een saai moment zijn. Je moet echt gefocust blijven. Ik ben benieuwd wat je halverwege de koers gaat zien, ik denk niet al te leuk', waarmee ze verwijst naar het stofhappen op de grindwegen. (Foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws