Van Vleuten (37) over de toekomst: ‘De jonkies streven mij straks voorbij’ Vrouwenwielrennen

Van Vleuten (37) over de toekomst: ‘De jonkies streven mij straks voorbij’

Door Gerrit van Loon 03 augustus 2020 | 20:39


Het contract van Annemiek van Vleuten loopt na dit seizoen af bij haar team Mitchelton-Scott. Over stoppen denkt de renster nog niet na, ook al is ze 37 jaar. ‘Ik ben aan het praten over mogelijkheden. Ook met andere clubs’, zegt ze tegen Bureau Sport.

Erik Dijkstra van Bureau Sport wijst Van Vleuten erop dat haar landgenoot Anna van der Breggen wel stopt na dit seizoen. ‘Op een gegeven moment komt ook voor mij de tijd van stoppen. Maar zo lang ik er nog plezier in heb, en dat heb ik, blijf ik doorgaan. Mijn tijd is kort. Het is wachten voordat de jonkies mij voorbij streven. Dat zal niet te lang meer duren’, zegt Van Vleuten.

Ze kijkt van jaar tot jaar of ze nog plezier heeft in het professioneel wielrennen. ‘Ik verwacht niet dat mijn plezier binnen een paar jaar weg is. Natuurlijk weet ik dat het een keer tijd wordt om te stoppen, maar nu nog niet. Het is nu met corona een rommelige periode. Ik zit aan het einde van mijn contract en zie nog geen reden om te vertrekken. Ik ben wel benaderd door andere ploegen over mogelijkheden. (foto: Instagram)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws