Van Vleuten met sterke ploeg naar Giro Rosa, ook Tenniglo op de lijst Vrouwenwielrennen

Van Vleuten met sterke ploeg naar Giro Rosa, ook Tenniglo op de lijst

Door Ward Hilhorst 08 september 2020 | 08:28


Annemiek van Vleuten wil de Giro Rosa weer winnen. De afgelopen twee jaar nam zij het roze mee naar huis. Dit jaar heeft ze weer een sterke ploeg mee, die zij samen met Amanda Spratt aanvoert. De Australische werd de afgelopen twee jaar derde.

De ploeg die de twee kopvrouwen meekrijgen is erg sterk, zo is te lezen op de ploegsite. Grace Brown is van de partij, Lucy Kennedy, Sarah Roy en Moniek Tenniglo. Voor de Nederlandse Tenniglo wordt het haar vierde deelname, zij zal voornamelijk voor ondersteuning op het vlakke zorgen. Kennedy is degene die de twee kopvrouwen in de bergen zo lang mogelijk bij moet staan.

Van Vleuten heeft wel wat stress, maar het vertrouwen is bij haar natuurlijk nooit ver te zoeken. 'Op zich ben ik vrij ontspannen, maar er zijn wel zenuwen omdat het moeilijk voor mij is om negen dagen lang vol gefocust te zijn. Het parcours is niet zo zwaar als vorig jaar, er zijn nog altijd veel aankomsten bergop, maar ze zijn minder lang. Het wordt enorm zwaar, dus ik kijk er erg naar uit.' (Foto: Instagram Annemiek van Vleuten)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws