Vos na knappe overwinning in Giro Rosa: 'Het was één grote chaos' Vrouwenwielrennen

Vos na knappe overwinning in Giro Rosa: 'Het was één grote chaos'

Door Wilbert van der Velde 13 september 2020 | 20:35


Marianne Vos deed zondag weer eens van zich spreken met een knappe overwinning in de derde etappe van de Giro Rosa. Op een steile aankomst was ze met een sterke versnelling de concurrentie overtuigend de baas. Na afloop sprak ze met de NOS.

‘We kwamen echt met zestig kilometer per uur richting de laatste bocht voor de klim aan. Het was één grote chaos, links en rechts allemaal lead-outs’, vertelt Vos over de slotfase. ‘(Elisa, red.) Longo Borghini ging in de laatste kilometer heel vroeg aan en die viel wat stil. Daarna kwamen we met een aantal op een rij en we zagen de finish al. Op zo’n steil stuk is het dan echter nog behoorlijk ver weg’, aldus Vos, die haar inspanning overtuigend tot de streep doortrok.

De Giro Rosa gaat maandag verder met een etappe van 170 kilometer en dat is in verhouding met de meer gebruikelijke afstanden een behoorlijk eind. ‘Ik heb nog nooit zo’n lange etappe gereden, maar we gaan er wel komen. De afstand gaat alvast niet het probleem zijn’, waarmee Vos subtiel naar de vele hoogtemeters en steile aankomst heuvelop verwijst.’ (Foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws