Vos positioneert goed en sprint weer naar zege in Giro Rosa etappe 5 Vrouwenwielrennen

Vos positioneert goed en sprint weer naar zege in Giro Rosa etappe 5

Door Ward Hilhorst 15 september 2020 | 15:04


De vijfde etappe van de Giro Rosa is gewonnen door Marianne Vos. De Nederlandse won, net als in de derde etappe, de sprint van het uitgedunde peloton. Annemiek van Vleuten behield haar roze trui.

Ainara Elbusto opende het bal, maar het peloton werd niet zo agressief gecontroleerd als bij de mannen. Daardoor regende het in de eerste kilometers aanvallen en ging het er hard aan toe. Twee andere dames kwamen bij haar, waarop het peloton versnelde. Ze werden gegrepen en Nadia Quagliotto probeerde het. Ook dat was van korte duur, net als de aanval daarna van Giorgia Bariani.

Het duurde daarna even, maar Malgorzata Jasi?ska en Markéta Hájková namen voor de tussensprint een kleine minuut. Het is onzin dat deze wedstrijd niet uitgezonden wordt, maar voor de tong van de commentatoren is het in dit geval goed nieuws. Het CCC-Liv van Vos controleerde de boel en wist het gekke-namen-duo dan ook voor de enige klim al te grijpen.

Longo Borghini maakt de koers hard

Op die klim scheurde het peloton in tweeën, maar alle grote namen zaten voorin. Op de laatste klim van de dag greep Elisa Longo Borghini een voorsprongetje, met het pak van veertig vrouwen op zo'n tien seconden achter haar. Dat was nog altijd de situatie op vijftien kilometer van de meet. In de periode daarna liep ze zelfs wat uit, tot bijna twintig seconden op tien kilometer.

Ze maakte het razend spannend. Met nog vijf kilometer te fietsen had ze nog altijd ruim tien seconden, terwijl de wanhoop toenam op de gezichten van de sprintsters in het peloton. Ze kwam net tekort. Op drie kilometer van de streep werd ze gegrepen, waarna de sprint een prooi werd voor Vos. (Foto: Sirotti)

Uitslag etappe 5 Giro Rosa:

1. Marianne Vos
2. Lotte Kopecky "
3. Lizzie Deignan "
4. Coryn Rivera " 
5. Lisa Brennauer "
6. Alison Jackson " 
7. Sandra Alonso "
8. Amy Pieters " 
9. Jelena Eric "
10. Vittoria Guazzini "

Klassement na etappe 5 Giro Rosa:

1. Annemiek van Vleuten
2. Katarzyna Niewiadoma + 1.56
3. Anna van der Breggen + 2.03
4. Cecilie Uttrup Ludwig + 3.03
5. Mikayla Harvey + 4.21
6. Elisa Longo Borghini + 4.32
7. Ashleigh Moolman + 4.34
8. Mavia Garcia + 4.38
9. Marianne Vos + 5.19
10. Elise Chabbey +5.36


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws