Brand zet cross boven weg: 'Zorgt voor meer frisheid in mijn hoofd' Vrouwenwielrennen

Brand zet cross boven weg: 'Zorgt voor meer frisheid in mijn hoofd'

Door Wilbert van der Velde 24 september 2020 | 19:53


Lucinda Brand zal dit jaar vooral in het veldrijden actief zijn en zet het wegwielrennen op een lager pitje. ‘Ik word stilaan meer veldrijdster dan wegrenster’, vertelt ze in een interview met Wielerflits.

Brand merkt dat het crossen haar nieuwe energie geeft, in tegenstelling tot de weg, waar ze de meeste wedstrijden al kent. ‘Ik moet toegeven dat ik op de weg steeds meer op automatische piloot rijd. De cross is voor mij iets nieuwer, ik ben gretiger, ambitieuzer. Het zorgt ook voor meer frisheid in het hoofd. Ja, ik word stilaan meer veldrijdster dan wegrenster. Ik zal het jaar per jaar blijven bekijken, maar ik zie wel voor me dat ik die lijn in de toekomst blijf aanhouden.’

Toch zal ze de weg niet helemaal links laten liggen. Zo rijdt ze dit seizoen nog de Lotto Belgium Tour en Parijs-Roubaix. ‘Die laatste wilde ik echt niet missen.’ Samen met verschillende ploeggenotes en ploegleider Steven de Jongh heeft Brand het parcours al verkend en het viel haar op hoe het parcours verschilde met dat van de Ronde van Vlaanderen. ‘Er zijn niet alleen de kasseien, maar ook de open velden waar de wind zijn rol speelt. Het is af en toe net dat beetje bergop dat je niet merkt op tv, enzovoort. Dit wordt een survival of the fittest. Maar ik ben wel bijzonder blij dat die dameseditie er komt. Dit wil ik voor geen geld missen.’ (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws