Van der Breggen wint ondanks vermoeidheid: 'Ploeg heeft grote rol gespeeld' Vrouwenwielrennen

Van der Breggen wint ondanks vermoeidheid: 'Ploeg heeft grote rol gespeeld'

Door Bram van der Ploeg 30 september 2020 | 12:32


Anna van der Breggen blijft maar winnen, ook in de Waalse Pijl. De wereldkampioene was voor de zesde keer op rij de sterkste op de Muur van Hoei, maar dat maakte de blijdschap na afloop niet minder groot.

'Het was een zware wedstrijd. Ik ben blij dat ik weer gewonnen heb, al was het wel de niptste van de laatste jaren. Ik voelde me heel moe tijdens de wedstrijd en het regende onderweg. De ploeg heeft enorm hard gewerkt voor mij, dus ik voelde wel de druk om het af te maken. Zij hebben een grote rol gespeeld vandaag', vertelt Van der Breggen in het flashinterview na afloop. 

De veelwinnares wachtte dit keer niet tot in de slotkilometer om aan te gaan. 'Ik ben vooraan begonnen en ik ben mijn eigen tempo gaan rijden. Dat was zo hard als mogelijk, maar nog wel met wat marge voor het einde. Toen de anderen kwamen, moest ik volgen. Demi (Vollering, red.) ging aan en ik heb gewacht tot op 150 meter van de finish, toen ging ik voluit.'

Van der Breggen: 'Er komen nog grote wedstrijden aan'

Met winst op het NK, EK, WK en in de Waalse Pijl is de koek misschien nog wel niet op. Van der Breggen wil er echter niet te veel aan denken wat nog komen gaat. 'Het betekent veel voor mij. Ik hou van deze wedstrijd en de zware finish ligt mij goed. Zes keer op rij winnen is geweldig. Er komen nog grote wedstrijden aan, maar dat zullen we wel zien. We gaan dit eerst goed vieren.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws