[Update] Van Vleuten definitief in Luik: 'Ik ben een gelukkige vrouw' Vrouwenwielrennen

[Update] Van Vleuten definitief in Luik: 'Ik ben een gelukkige vrouw'

Door Bram van der Ploeg 02 oktober 2020 | 12:54


(1 oktober 2020) Annemiek van Vleuten is voornemens om zondag te starten in Luik-Bastenaken-Luik, zo vertelt ze op haar eigen website. De Nederlandse van Mitchelton-Scott rijdt al sinds de Giro Rosa rond met een gebroken pols, waarmee ze op het WK nog doodleuk tweede werd.

Het WK gaf haar het bewijs dat ze nog kan meedoen met de wereldtop en dus reist ze af naar Luik. 'Tijdens de koers ging het ook super goed en ik heb eigenlijk geen moment echt gedacht aan mijn pols. Ik heb dus wel volledig kunnen koersen. Helaas was ik niet meer in mijn Giro vorm, zoals ik die had voor mijn valpartij', vertelt ze over haar zilveren plek op het WK, achter Anna van der Breggen.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen, zondag in Luik, waar ze haar titel wil verdedigen. Ze sloeg op woensdag de Waalse Pijl over en hoopt nu weer mee te doen om de zege. 'Ik heb inmiddels weer een check gehad in het ziekenhuis en dat zag er allemaal goed uit. Komende vrijdag gaan de hechtingen eruit en heb ik een nieuwe check. Op basis daarvan kijken we ook wat verstandig is om de komende tijd te doen. Vooralsnog ziet het er goed uit en hoop ik zondag in Luik-Bastenaken-Luik mijn volgende koers weer te rijden.'

Update - 2 oktober 2020 (12.50 uur): Europees kampioene Van Vleuten in Luik

Annemiek van Vleuten zal inderdaad starten in Luik-Bastenaken-Luik, zo meldt ze via de officiële kanalen van haar ploeg Mitchelton-Scott. Met het tricot van de Europees kampioen zal ze voor het hoogst haalbare gaan. 'Ik dacht dat mijn seizoen al over was, dus ik ben een gelukkige vrouw dat dat niet zo is. Ik ben blij dat ik mijn titel kan verdedigen in Luik.' 

Na haar tweede plaats op het WK is ze benieuwd naar de vorm op zondag. 'De benen zijn nog steeds goed, al heb ik niet meer het niveau uit de Giro Rosa. Daar moet ik mee omgaan, ik denk dat ik nog steeds goed genoeg ben. Ik ben trots dat ik de trui van de Europees kampioene mag dragen en hoop op een mooi resultaat. Het niveau bij de andere vrouwen ligt hoog.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws