Multitalent Van Anrooij (18 jaar) maakt overstap naar Trek-Segafredo Vrouwenwielrennen

Multitalent Van Anrooij (18 jaar) maakt overstap naar Trek-Segafredo

Door Jannick van der Hooft 12 oktober 2020 | 10:08


Shiron van Anrooij zal de komende jaren in dienst rijden van Trek-Segafredo. Het Nederlandse multitalent werd in een persbericht geprestenteerd door haar nieuwe werkgever. Naast Van Anrooij maken ook Amalie Dideriksen en Chloe Hosking de overstap.

'Ik kan het nog niet helemaal geloven dat ik nu onderdeel ben van Trek-Segafredo', laat Van Anrooij weten. 'Het is bijna onwerkelijk dat ik deze kans al krijg op deze leeftijd (18 jaar, red.). Ik ben zo dankbaar voor het vertrouwen dat ik van iedereen krijg en wil mezelf de komende jaren graag ontwikkelen als renster. Het team voelt als een grote familie en ik zou het fijn vinden om ze te kunnen steunen tijdens de races. Ik weet namelijk dat ze zullen proberen dat ook voor mij te doen.'

Van Anrooij maakt direct de overstap van de junioren en daarom heeft het team nog geen specifieke doelen vastgesteld voor het talent. Ina-Yoko Teutenberg, ploegdirecteur van Trek-Segafredo, zegt dat het belangrijk is voor Van Anrooij om de eerste jaren als knecht veel te leren: 'Als de kans zich aandient, zal ze voor een resultaat in wat kleinere wedstrijden gaan.'

Afgelopen jaar werd Van Anrooij reeds Nederlands én Europees kampioen in het tijdrijden in heet leeftijdsklasse. Daarnaast veroverde ze al meerdere gouden medailles in de jeugdcategorieën bij het veldrijden. Bij Trek-Segafredo zal ze de Nederlandse rensters Lucinda Brand en Ellen van Dijk tegenkomen.

Ook Hosking en Dideriksen naar Trek-Segafredo

Naast Van Anrooij maakte Trek-Segafredo nog twee transfers bekend. Hosking komt over van Rally en zal de sprintploeg van het team versterken. De Deense Dideriksen, voormalig wereldkampioene, zal zich bij haar nieuwe werkgever volgend jaar focussen op medailles op de Olympische Spelen in Tokio. (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws