Dumoulin twijfelt over Vuelta: 'Het trekt, maar heb al twee rondes voorbereid' Vuelta a Espana

Dumoulin twijfelt over Vuelta: 'Het trekt, maar heb al twee rondes voorbereid'

Door Marijn van den Berge 20 juni 2019 | 18:07


Na een mislukte Giro d’Italia door een vroege uitvalbeurt, waardoor hij uiteindelijk ook de Tour de France mist, kent Tom Dumoulin in de Vuelta misschien een derde kans op een topklassering in een grote ronde. Een besluit is nog niet genomen, maar Dumoulin denkt zeker aan deelname.

‘De Vuelta trekt me heel erg nu, maar heb voor mijn gevoel al twee grote rondes voorbereid. Dat is zwaar. Ik ben nu toe aan rust en dan ga ik kijken wat ik de rest van het seizoen wil’, zegt Dumoulin tegen de NOS.

Dumoulin reed de Ronde van Spanje tot dusver maar twee keer. In 2012 maakt hij zijn debuut in een grote ronde in Spanje, maar toen moest hij voortijdig opgeven. In 2015 beleefde hij zijn doorbraak als klassementsrenner door twee Vuelta-etappes te winnen en bijna de eindzege te pakken. Een inzinking in de laatste week bezorgde hem echter de zesde plaats. (Foto: Sirotti)

Lees 2 Reacties

Tags:

Reacties

19.8
21 Jun 2019 om 12:50

Misschien nog niet eens zo gek om de Vuelta te rijden.
De Tour van dit jaar is bepaald niet op zijn lijf geschreven.

Gewoon dit jaar de Vuelta en volgend jaar de Tour winnen ; )

Rob1!
20 Jun 2019 om 21:07

Een inzinking op de voorlaatste col op de laatste (zater)dag kostte hem de zege aan Aru. Hij was er dus heeeeeel dicht bij. Hopelijk focust hij hierop, pakt m en gaat dan volgend jaar voor de unieke triple als enige nederlandse coureur!

Reageer


Meer nieuws