Like ons!
[Update] Chaves krijgt geen Simon Yates mee: 'Blij met de ploeg die we hebben'

Vuelta a Espana

[Update] Chaves krijgt geen Simon Yates mee: 'Blij met de ploeg die we hebben'

Simon Yates reed al de Giro d’Italia, is momenteel bezig aan de Tour de France en zou ook zomaar nog de Vuelta a Espana kunnen gaan rijden. Dat laatste meldt Cycling Weekly. Volgens het medium heeft Yates plannen om zijn titel in Spanje te verdedigen.

Het zou betekenen dat Yates voor een triple aan grote rondes gaat, wat uniek is voor een klassementsman. Yates rijdt de Tour de France weliswaar in dienst van broer Adam, twee grote rondes lijken niet de beste voorbereiding op een derde grote ronde, waar je je titel wil verdedigen.

Na de ploegentijdrit van zondag werd Yates door Cycling Weekly gevraagd of hij ook de Vuelta overwoog te rijden. ‘Dat zou betekenen dat ik vier grote rondes op rij zou rijden, maar waarom niet?’, was zijn reactie. Ploegleider Matt White reageerde ook: ‘Ik ga het niet bevestigen of ontkennen, maar drie grote rondes in een jaar rijden is best lastig.’

Update - 14 augustus 2019 (18:44 uur): Italiaans medium verklapt deelname Yates aan Vuelta

Volgens het Italiaanse OA Sport staat Simon Yates binnenkort in Salinas de Torrevieja om deel te nemen aan de Vuelta. Hij zou daarmee zijn zege van afgelopen jaar kunnen verdedigen, maar onduidelijk is nog met welk doel de Brit mogelijk afreist naar Spanje. Eerder werd namelijk al bekend dat niet hij, maar zijn ploeggenoot Esteban Chaves de kopman van de ploeg gaat zijn. Simons tweelingbroer Adam laat de Vuelta dan weer aan zich voorbij gaan.

Update II - 16 augustus 2019 (10.45 uur): Geruchten kloppen niet, Yates skipt Vuelta

Simon Yates rijdt dan toch niet de Vuelta a Espana. De Brit is niet opgenomen in de achtkoppige selectie van Mitchelton-Scott. Esteban Chaves is in die ploeg de kopman, Mikel Nieve krijgt een vrije rol en Luka Mezgec wordt uitgespeeld als sprinter. 'Ik ben blij en voel me klaar', stelt Chaves bij de bekendmaking van de ploeg. 'Dit parcours is geschikt voor renners zoals ik. Ik hou van de hitte en ben blij met mijn voorbereiding in Colombia en de Ronde van Slovenië.'

Over Yates wijdt Chaves niet echt uit. 'Ik ben blij met de ploeg die we hebben. Nieve is in goede vorm en Mezgec sprint hard. De sprints in de Vuelta zijn anders en moeten hem liggen. De Vuelta heeft mij altijd goed behandeld sinds ik er in 2014 mijn eerste grote ronde reed. Ik kijk ernaar uit om weer te racen.' (Foto: Sirotti)

Meer info over Vuelta a Espana 2019:
- Vuelta nieuws
- Vuelta achtergrond

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven